Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Osijeku

Položen temeljni kamen za novu tvornicu čokolade i bombona

kamen temeljac,kandit,portal (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/4
15.03.2013.
u 15:05

Kanditovci su tijekom prošle godine ostvarili rast od 20 posto, a u prva dva mjeseca ove godine 35 posto. Trenutno je u osječkoj tvornici čokolade i bombona stalno zaposleno 340 radnika

Položen je temeljni kamen u Industrijskoj zoni Nemetin kraj Osijeka za novu Tvornicu čokolade i bombona Kandit. Ona će se prostirati na površini od 23.000 četvornih metara, a vrijednost investicije penje se na 20 milijuna eura. 

- Ova nam je tvornica bitna zbog ulaska u EU, što je za nas izazov. U dijelu tržišta CEFTA-e imat ćemo otegotnu okolnost zbog carina koje će nam se javljati primjerice na tržištima Kosova i Makedonije - istaknuo je predsjednik Uprave Kandita Mario Muller. Kanditovci su tijekom prošle godine ostvarili rast od 20 posto, a u prva dva mjeseca ove godine 35 posto. Trenutno je u osječkoj tvornici čokolade i bombona stalno zaposleno 340 radnika, a u sezoni primaju dodatnih 40 do 50 sezonaca.

- Od zgrade su nam još važnija investicije u proizvodna postrojenja koje će Kanditu omogućiti da bude što je bio nekada - jak regionalni igrač u ovoj branši. Očekujemo kako će na ovaj način osigurati stabilnost radnih mjesta i danas-sutra omogućiti eventualno nova zapošljavanja - dodao je Muller. Završetak radova i konačno preseljenje u novu kanditovu tvornicu najavljeno je za prvu polovicu 2014. godine.

>>Kandit započeo izgradnju nove tvornice čokolade i bombona

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije