Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

SDP i HDZ po Crobarometru izjednačeni na euroizborima

Neven Mimica
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
30.03.2014.
u 22:41

Prema Crobarometru, SDP ima 20,3 posto a HDZ - 20,4 posto

SDP i HDZ na izborima za Europski parlament imaju gotovo istu startnu poziciju, pokazuje Crobarometar, prenosi Dnevnik.hr. Prema Crobarometru, SDP ima 20,3 posto a HDZ - 20,4 posto.

Portal PollWatch procjenjuje pak da će Kukuriku koalicija pobijediti na eurizborima s 41 posto glasova i dobiti ukupno šest mjesta u Europskom parlamentu. Prema procjeni ovog portala HDZ će osvojiti 34 posto glasova i četiri mjesta, a još jedno mjesto osvojit će Hrvatski laburisti s 8 posto glasova.

Bez eurozastupnika tako bi trebali ostati Nacionalni forum, ORaH i Savez za Hrvatsku. Procjene su bazirane na anketama koje su CRO Demoskop i IPSOS proveli u razdoblju od 26. siječnja do 5. ožujka.

PollWatch na europskoj razini procjenjuje tijesnu pobjedu socijalista, koji bi trebali osvojiti 214 mjesta, samo jedno više od EPP-a.

Foto: Screenshot/reuters

>> Ruža Tomašić popustila HSS-u, na listi za Europarlament bit će iza Marijane Petir

>> Anketu su uzeli zdravo za gotovo. A da i 25. svibnja obavimo anketu?

Komentara 39

JE
jeepgc
20:03 30.03.2014.

Isto su prognozirali i prošle godine pa je ispalo suprotno. Tko još vjeruje u takve ankete??? Nitko pa ni mala djeca.!

AB
abendblatt
20:07 30.03.2014.

Da hoce pobijediti, malo morgen, narod nije lud.

Avatar guten_tag
guten_tag
21:54 30.03.2014.

Ovdje se radi o pokušaju spašavanja ove propale, korumpirane i kompromitirane vlasti koja je toliko štete nanijela hrvatskom narodu i gospodarstvu da je to zastrašujuće. ne samo da su nanijeli štetu nego se služe s ovakvim besramnim podvalama i manipulacijama pa pokušavaju plaćati izmišljene ankete igrajući na primitivizam onih koji slušaju i usvajaju kao bezgrešno ono što dolazi od nekakvoga "zvučnog imena" za koje većina ne zna ni što znači. Takve ankete služe za manipulaciju, jer od njih nema nikakve koristi. opisao sam listu kao sramotnu podvalu koju javnosti nudi trojanski konj SDP s imenima od kojih dobar dio bi trebao biti pod istragom dok bi drugima trebalo zabraniti političko djelovanje radi štete koju su napravili državi i narodu. od jakovčića i radoša do partijske drugarice koja je skupljala potpise protiv hrvatskih interesa u EU parlamentu, dok je pupovac posebna priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije