Naslovnica Vijesti Hrvatska

Policijske brojke: "Na prosvjedu u Splitu približno je bilo oko 15.000 ljudi"

Cijeli skup sniman je kamerama, a policija je rekla kako će naknadnim pregledavanjem snimki utvrditi što se događalo.
13. travnja 2018. u 10:19 54 komentara 3451 prikaza
Prosvjed protiv Istanbulske konvencije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Iako su organizatori prosvjeda protiv Istanbulske konvencije tvrdili kako je na splitskoj rivi bilo oko 70.000 ljudi, policija u službenom izvješću demantira njihove navode.

Split - prosvjed protiv konvencije Protiv Konvencije Na rivi su bili Esih, Markić... Prosvjednici: Plenković nas zastupa sluganski!

"Oko 18 sati ocjenjujemo da je na prosvjedu bilo oko 15.000 ljudi, možda je do 19 sati taj broj narastao na 18.000, ali ocjenjujemo da je okvirna brojka oko 15.000 ljudi", izjavio je Marendić dodavši da policija nije htjela u četvrtak objaviti broj prosvjednika jer je prvo trebalo prikupiti materijale koji će pomoći da se dođe do realne brojke.

Na prosvjedu nije zabilježen ni jedan incident zbog kojeg bi se podizala prekršajna ili kaznena prijava, ali komentirajući uzvike "Za dom spremni" iz policije ističu kako će, ako pronađu elemente prekršaja, postupati prema za to predviđenim procedurama. Cijeli skup sniman je kamerama, a policija je rekla da će naknadnim utvrđivanjem snimki utvrditi što se događalo.

Marendić je novinarima rekao kako je skup na Rivi bio miran i dostojanstven, prosvjed završio u 19,20 sati, što je bilo u skladu s dogovorom s organizatorom, a policija je odlično surađivala s gradskim službama.

Prosvjed protiv Istanbulske konvencije
1 / 47
Split - prosved protiv IK

 

Za drugo okupljanje, koje je održano u isto vrijeme na Matejušci, gdje su aktivisti u organizaciji udruge Domina u more pustili 100 lampiona za sto žena koje su ubili njihovi partneri, Marendić je rekao da je također prošlo bez izgreda i dostojanstveno.

Split - prosvjed protiv konvencije Mnoštvo na rivi Prosvjed protiv IK okrenuo se u prosvjed protiv Plenkovića Marko Vučetić Marko Vučetić: 'Da bismo ratificirali Istanbulsku konvenciju moramo krenuti od razuma i slobode' Vladimir Dugalić Prof. dr. Vladimir Dugalić Zastupnici će pokazati jesu li im fotelje važnije od kršćanske savjesti
COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Kako uštediti 2000 € i besplatno u Hrvatskoj isprobati vodeći MBA program regije?
  • kapunjohan:

    Najvažnija vijest je da je netko viknuo za dom spremni, e sad tko je to bio ,pravi, krivi ,provokator ,to će utvrditi policija. Valda je važnije da ima veliki broj građana koji se ne slažu sa ratifikacijom. Na skupu , ... prikaži još! 15 ili 20 ili više tisuća nije tako važno, ne mogu svi doći na skup i zat je nepotrebno manipulirati, referendum je dan istine i to bi trebao biti zakon za vladu.

  • tajo777:

    Ponovno i uporno lažu! Dovoljno je pogledati fotke s prosvjeda 2001 gdje ta ista policija tvrdi da je bilo oko 100 000 prosvjednika a nema neke razlike sa fotkama odjučer.

  • Croman 95:

    One na protuprosvjedu, policija još nije uspjela prebrojiti.