Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBROVOLJNO

Policiji predao dvije strojnice, dvije automatske puške...

Foto: PU varaždinska
03.01.2020.
u 16:28

Napominjemo da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju

Policija je jutros u Varaždinskoj županiji od jednog građanina preuzela oružje koje je dragovoljno i anonimno predao. Preuzete su dvije strojnice M-56, dvije automatske puške M-70, jedna poluautomatska puška M-59/66, spremnici za puške strojnice, bajunete, tromblonski nastavak za pušku, protuavionsko streljivo i preko 700 komada streljiva za automatsku pušku.

- Podsjećamo kako akcija „Manje oružja – manje tragedija“ još uvijek traje te pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji. Napominjemo da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, a ujedno je zajamčena anonimnost dojave - kažu u PU varaždinskoj.

Ključne riječi

Komentara 2

CO
cokoljindica
18:46 03.01.2020.

Ne opravdavam drzanje arsenala, pogotovo ne minsko ekspolozivnih sredstava, ali prepravljena papovka sa par metkica nije na odmet, s obzirom na talibansku prisutnost i ne mogucnost policije da u svakom trenutku prekriju cjelu zemlju. Normalno podrazumjeva se da se too oruzje ne koristi ni za sta drugo nego za licnu zastitu, ka dodje trenutak stani pani, ili on ili ja i da se strogo drzi jezik za zubima.

KO
Kokoiduhovi
17:18 03.01.2020.

A je li nekoga ranio ili ubio tim arsenalom oružja? Što će normalnom, razumnom čovjeku oružje, još takvo i toliko? Od čega boluje lik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije