Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR

Unajmio 100 godina staru kuću i u njoj skladištio duhan vrijedan tri milijuna kuna

Zadar,zapljena,duhan
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
16.02.2015.
u 22:34

Policija je najavila izvanrednu konferenciju za novinare u povodu ove akcije

Više od devet tona duhana, na ilegalnom tržištu vrijednog oko tri milijuna kuna, zaplijenila je zadarska policija. Riječ je o dosad najvećoj zapljeni.

Tajno praćenje

Signal za policijsku akciju “List” bila je zapljena gotovo 300 kila duhana u više akcija tijekom prošle godine. Jedan od petorice uhićenih prije nekoliko dana u Zadru pojavljivao se i u dijelu tih zapljena pa ga je policija odlučila tajno pratiti i prisluškivati. Duhan, koji se prodavao po više desetaka puta većoj cijeni od nabavne, kako neslužbeno doznajemo, na zadarsko je područje stizao s područja Virovitice. Ilegalne “tvornice duhana” bile su smještene na tri lokacije na zadarskom području. Naime, prvoosumnjičeni 55-godišnjak s virovitičkog područja unajmio je za 1000 kuna mjesečno u Poljicima iznad Zadra stotinjak godina staru kuću gdje je skladištio duhan, a u objektu nedaleko od tog bila je “rezaonica duhana”. Nekoliko kilometara dalje u samom Zadru u trećem objektu duhan se pakirao.

– Pet osoba uhitili smo u Zadru 12. veljače i tu je pronađeno 560 kilograma duhana. Dio smo našli u vozilu prvoosumnjičenog. U skladištu kod Zadra pronašli smo oko osam tona, a u rezaonici više od 500 kilograma duhana. Organizator je priveden i pritvoren, a ostali će biti kazneno prijavljeni. Ovo je najveća zapljena dosad u Hrvatskoj – rekao je Zrinko Perica, šef kriminalističke policije PU zadarske.

Za kilogram 300 kuna

Iz Ravnateljstva policije su istaknuli kako ilegalno tržište duhana zauzima oko 11 posto u ukupnom ilegalnom tržištu. Od 2012. do ove godine u Hrvatskoj je zaplijenjeno gotovo 120 tona ilegalnog duhana koji se, primjerice u Poljskoj, može nabaviti za manje od deset kuna, a u Hrvatskoj se prodaje i do 300 kuna po kilogramu.

>> Škija je opet u modi. Samo, kako s njom preko granice?

>> Policajac iz Zagreba švercao duhan

Ključne riječi

Komentara 3

CA
campa
12:46 17.02.2015.

Nevidim razlog da se ne dopusti ljudima samozapošljavanje.Razlog je neplačanje poreza.Možemo nabrojati desetke velikih poduzeča u Hrvatskoj kojima se opraštaju dugovi nastali od neplačanja poreza.Zar to nije slično.

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
18:41 17.02.2015.

Duhan je unosan biznis i tu malima nije dozvoljeno ometanje zarade koja se mjeri u milijardama. Kad bi barem policija tako hapsila tajkune koji nanose više štete nego dileri droge i preprodavači duhana zajedno.

R0
R00kie
10:30 16.02.2015.

bravo, samo hvatajte lopove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije