Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naprave su dva puta eksplodirale

'Bombašima' iz Rijeke određen istražni zatvor

Privođenje osumnjičenih za postavljanje bombi u Rijeci
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
29.05.2023.
u 18:17

Iznude su nastojali ostvariti postavljanjem eksplozivnih naprava. U eksplozijama nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija je postavila zasjedu kod jednog od trgovačkih centara Plodina i uhitila dvojicu koji su tamo postavljali eksploziv.

Dvojici osumnjičenih da su zbog iznuda podmetali eksplozivne naprave u Rijeci, Kostreni i Opatiji sudac istrage riječkog Županijskog suda u ponedjeljak je odredio istražni zatvor. Županijski sud u Rijeci izvijestio je da je istražni zatvor dvojici osumnjičenika određen zbog opasnosti od bijega i ponavljanja nedjela, a tereti ih se za iznude, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nedozvoljeno posjedovanja i izradu eksploziva te krivotvorenje isprava. 52-godišnji njemački državljanin i 33-godišnji dvojni, hrvatski i njemački državljanin, sumnjiče se da su iznuđivali tvrtke Liburnia Riviera hoteli i Plodine, tražeći da im isplate od tri do 4,6 milijune eura u kriptovalutama, izvijestila je policija

Iznude su nastojali ostvariti postavljanjem eksplozivnih naprava. Tako su postavili naprave pokraj trgovačkih centara Plodina na Krimeji u Rijeci te Kostreni i kod buduće upravne zgrade ove tvrtke u četiri navrata, a dva put su te naprave i eksplodirale. Eksplozivnu napravu postavili su i kod hotela Ambasador u Opatiji u travnju, iznuđujući hotelsku tvrtku LRH. U eksplozijama nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija je postavila zasjedu kod jednog od trgovačkih centara Plodina i uhitila dvojicu koji su tamo postavljali eksploziv. Privedeni su na kriminalističko istraživanje, prijavljeni i ispitani na Županijskom državnom odvjetništvu koje je predložilo da ih se zadrži u istražnom zatvoru. Prijetnje su slali tvrtkama na službene adrese elektroničke pošte, a u policiji kažu da je njihov jedini motiv bio stjecanje materijalne koristi iznudama te da se isključuju teroristički ili politički motivi. 

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije