Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićene dvije osobe

Nakon eksplozije u Rijeci oglasio se Božinović: Slučajevi eksplozivnih naprava su očito povezani

Rijeka: Eksplozija kod Tower centra, u tijeku je očevid i krim istraga
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/7
28.05.2023.
u 14:35

Praktički oni su od travnja svaki dan radili na ovom predmetu koji ima i međunarodnu dimenziju, rekao je ministar Božinović novinarima nakon svečana Akademije u povodu Dana Hrvatske vojske

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da su slučajevi podmetanja eksplozivnih naprava na riječkom području očito povezani te imaju međunarodnu dimenziju, dodavši da je policija jučerašnjim uhićenjem dvojice sumnjivaca uklonila neposrednu opasnost. Primorsko goranska policija uhitila je u subotu navečer dvije osobe koje povezuje sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke od kojih je posljednja eksplodirala sinoć oko pola sata nakon ponoći na Pećinama u Rijeci.

GALERIJA Uhićena dva bombaša, Hrvat i Nijemac

Rijeka: Eksplozija kod Tower centra, u tijeku je očevid i krim istraga
1/6

Dvije osobe, hrvatskog i njemačkog državljanina osumnjičene za postavljanje napravi zatekli su neposredno prije eksplozije, oko ponoći, policijski službenici ispred trgovačkog centra u Kostreni pokraj Rijeke, gdje su ostavili eksplozivnu napravu.

Osumnjičenici su sa sobom imali i treću eksplozivnu napravu, utvrdila je policija.  

Ministar je izjavio da se radi o policijskom postupanju koje je počelo s pronalaskom naprave kod hotela Ambasador u Opatiji u travnju, nakon čega je 21. svibnja postavljena eksplozivna naprava u Rijeci ispred trgovačkog centra.

VEZANI ČLANCI:

"Te akcije su očito na neki način povezane. Policija je od prvog dana krenula u vrlo opsežno i dubinsko istraživanje", rekao je ministar, dodavši da je sinoćnji rezultat posljedica ozbiljnog, kvalitetnog i profesionalnog rada.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali na razini Ravnateljstva policije, odnosno uprave za kriminalističke poslove i djelatnicima primorsko goranske policije. "Praktički oni su od travnja svaki dan radili na ovom predmetu koji ima i međunarodnu dimenziju", rekao je ministar novinarima nakon svečana Akademije u povodu Dana Hrvatske vojske.

Za motive i namjere počinitelja rekao je da su stvar kriminalističkog istraživanja koje slijedi, zaključivši da je ono što je očito u tim slučajevima bila neposredna opasnost policija sinoć riješila.

Video: Naoružanje, vojna oprema i vježbe: Građani na Jarunu došli pogledati čime vojska raspolaže

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije