Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAO POBJEĆI

Policija u Iranu uhitila novinara oporbene televizije: 'Pozivao je mlade na nerede'

FILE PHOTO: Protest over the death of Mahsa Amini, in Tehran
Foto: Wana News Agency/REUTERS
1/3
10.11.2022.
u 11:22

Još uvijek traju prosvjedi koji su počeli 16. rujna nakon smrti mlade Kurdinje Mahse Amini u pritvoru iranske moralne policije zato što nije prikladno nosila veo

Iranske snage uhitile su novinara oporbene televizije Iran International prilikom bijega iz Irana, objavila je poluslužbena novinska agencija Fars koja je novinara nazvala "agentom".

Novinar televizije sa sjedištem u Londonu koja se emitira na perzijskom jeziku uhićen je u jeku najvećeg izazova za iransku klerikalnu vlast od revolucije 1979.

Još uvijek traju prosvjedi koji su počeli 16. rujna nakon smrti mlade Kurdinje Mahse Amini u pritvoru iranske moralne policije zato što nije prikladno nosila veo.

U utorak je šef iranske obavještajne službe Esmail Hatib spomenutu televiziju nazvao "terorističkom" organizacijom.

“U posljednje vrijeme agent je proveo brojne aktivnosti i radnje klevetanja Islamske Republike. Pozivao je mlade na nerede i stvarao teror među ljudima”, dodao je Fars opisujući uhićenog novinara.

Iran vjeruje da Saudijska Arabija stoji iza oporbene medijske kuće koja je opsežno pokrivala prosvjedni pokret otkako je počeo.

Hatib je u srijedu upozorio Rijad da nema jamstva da će Teheran nastaviti održavati "strateško strpljenje" prema svom regionalnom rivalu.

>> VIDEO Korisnici masovno bježe s Twittera na manje platforme: Nekoliko alternativa privuklo najviše pozornosti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije