Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbrisani

Policija tri člana obitelji greškom odjavila s adrese

13.10.2016., Slatine, Metkovic - Branko Medic ispred svoje kuce u Metkovicu. Prica o odjavama prebivalista. DKS_56145152 Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
20.10.2016.
u 23:10

Medići su morali napraviti i platiti nove osobne iskaznice, što je svakog člana stajalo oko dvije stotine kuna. Bez osobne nisu išli ni na izbore

Branku Mediću iz Metkovića, njegovoj supruzi Gordani i sinu Jurici policija je prebivalište u kolovozu ove godine odjavila – greškom. Ta je greška svakog člana obitelji stajala oko dvije stotine kuna, u što su uračunati troškovi izrade nove osobne iskaznice i fotografije.

Nakon što su podnijeli zahtjev i platili pristojbe, Medići su dobili nove osobne iskaznice sa starom adresom – Slatine 11. Da naposljetku nije bilo osnove za odjavu prebivališta troje članova obitelji Medić potvrđeno nam je u PU dubrovačko-neretvanskoj.

U policiji naglašavaju da su Medićima tijekom provođenja postupka odjave prebivališta “upućeni pozivi za izjašnjavanje o činjenicama bitnim za rješavanje upravne stvari, no oni se na primljene pozive u propisanom roku nisu odazvali”. To bi trebalo značiti da su sami krivi što su bili izbrisani.

Naime, kod provjere prebivališta policija, osim terenske provjere – što podrazumijeva razgovore sa susjedima, provjere u školama, u zdravstvenom sustavu... – građanima prije same odjave treba dati mogućnost da se izjasne što je po njima točno, a što ne od onoga što je utvrdila policija.

– Istina je da smo mi pozive dobili. Žena, kći i unuk su otišli u policiju, kazali tko sve živi u kući i pitali trebamo li mi ostali doći. Rekli su im da ne trebamo – tvrdi 56-godišnji Branko Medić. Da je odjavljen, on je saznao sasvim slučajno, od znanca iz policije koji mu je “dojavio” da više na stanuje na adresi na kojoj živi cijeli svoj život. Tko je policiji prijavio i potvrdio da ga tamo nema, još uvijek mu nije jasno.

– Drago mi je što policija priznaje da su pogriješili, no ako je moj slučaj postao javna stvar, trebali su se ispričati – govori Medić, vlasnik računovodstvenog servisa u Metkoviću, o čijem smo slučaju pisali u prošlotjednom Večernjakovu prilogu Obzor.

Da apsurd bude veći, policija je s adrese u Metkoviću odjavila tri člana obitelji, a dva ne – majku i kći Branka Medića – iako žive svi zajedno. Zbog toga što nisu imali osobne iskaznice Medići kažu da nisu mogli ići ni na rujanske izbore.

Zahtjev da ih se prijavi na istoj adresi podnijeli su prije izbora pa postoji tumačenje da su se s potvrdom ipak mogli pojaviti na biralištu jer je ona vrijedila umjesto iskaznice. No, oni to nisu učinili jer nisu znali da to mogu.

Prije no što su dobili novu-staru adresu policija je provjerila prebivalište s kojeg ih je bila odjavila.

“Obavještavamo vas da su ponovljenom terenskom provjerom naknadno utvrđene okolnosti koje potvrđuju da članovi obitelji koju navodite žive na adresi prebivališta”, odgovara PU dubrovačko-neretvanska.

– Nikakve terenske provjere nije bilo, već su nam u kuću došli odmah nakon što smo podnijeli zahtjev za prijavom prebivališta na istom mjestu. Rekli su mi da se mogu žaliti na odjavu prebivališta, ali da će to trajati, a ja živim uz granicu, a moram ju prijeći i ako hoću do Dubrovnika i osobna mi treba. To je bila policijska samovolja i mi nismo jedini kojima se to dogodilo – kaže Branko Medić. 

>> Jeste li ga vidjeli? Policija traži mladića s tetovažom na prstima

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar marela
marela
06:12 21.10.2016.

Ovo je samo jedan apsurd u nizu ostalih drugih apsurda koja nam svako malo priušte raznorazna ministarstva......da ne nabrajam puno: djeci sa down sindromom žele ukinuti mirovinu ako se svojim radom pokušaju još više uklopiti u društvo, porezne obveznike saa malim dugom odmah opominju a veliki prolaze ( i prošli su uglavnom) sa oproštenim, u ostavinskim postupcima nasljednicima ( protuustavno) ne dozvoljavaju da si drugačije raspodjele imovinu, u školama dozvoljavaju pojedincima nasilnicima da zlostavljaju sve oko sebe..............................

ST
Stijena001
00:46 21.10.2016.

Zato je Bozo dobio 3 glasa manje i sad nece vratit ne potrebne troskove...a koliko mrtvih je prijavljeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije