Naslovnica Vijesti Hrvatska

Policija se oglasila o broju prosvjednika protiv Istanbulske konvencije

Procjena policije odnosi se samo na osobe koje su ciljano došle na ovo javno okupljanje, stoji u priopćenju.
24. ožujka 2018. u 18:47 261 komentara 34000 prikaza
Prosvjed protiv Konvencije
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Dok su organizatori prosvjeda protiv ratifikacija Istanbulske konvencije tvrdili da se u Zagrebu okupilo 70 tisuća ljudi, policijska procjena bila je znatno niža. Oni su naveli kako je na prosvjedu bilo 5000 ljudi

Prosvjed protiv Konvencije Protiv konvencije Prosvjednici na Trgu poručili: Zastupnici, zaustavite ratifikaciju!

Policija se kasnije ponovno oglasila povodom broja prosvjednika i kako su došli do te brojke. 

- Policija donosi procjenu o okupljenom broju sudionika na temelju podataka o broju osoba koje su organizirano autobusima došle na ovo javno okupljanje u Grad Zagreb iz drugih dijelova Republike Hrvatske, potom podataka o broju sudionika koji se okupio na početnom mjestu održavanja javnog prosvjeda, odnosno Trgu žrtava fašizma te broju sudionika koji se kretao u prosvjednoj povorci od Trga žrtava fašizma do Trga bana Josipa Jelačića gdje se održao i središnji dio javnog prosvjeda za koje se moglo zaključiti da su sudionici javnog prosvjeda.

Pored sudionika javnog prosvjeda, na Trgu bana Josipa Jelačića nalazio se i veći broj ostalih građana koji uobičajeno subotom prijepodne posjećuju središnji gradski Trg na kojem su se, istodobno s ovim javnim prosvjedom, održavale i druge aktivnosti sa zasebnim sadržajima nevezanim uz ovaj javni prosvjed.

Procjena policije odnosi se samo na osobe koje su ciljano došle na ovo javno okupljanje. Kao što smo ranije izvijestili javnost, prema procjenama policije tijekom današnjeg javnog okupljanja na Trgu bana Josipa Jelačića bilo je prisutno oko 5.000 prosvjednika - stoji u policijskom priopćenju.

Prosvjed protiv Konvencije
1 / 31
Prosvjed protiv Konvencije
Andrej Plenković Premijer pobijedio i HDZ i SDP Rat još nije gotov: Kako je Plenković dobio prvu bitku oko Istanbulske Miro Totgergeli Miro Totgergeli Bjelovarsko-bilogorski HDZ podržao ratifikaciju Istanbulske konvencije Miro Kovač Plenković HDZ-ovcima ponudio “jastuk” Kovač promijenio stav, prije je podržavao Istanbulsku
Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
 • zq2y16:

  Ranković je mala maca za Božinovića. Jad

 • Norway:

  Lažete milicajci

 • Avatar babas
  babas:

  5000 ljudi je ciljano autobusima stiglo na skup,a ostalih 65 000 se slučajno našlo na trgu. Inače je u Zagrebu na špici uvijek subotom po 65 000 ljudi,kažu milicioneri.