Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
omalovažavao premijera

Policija privela 72-godišnjaka zbog komentara o Plenkoviću: 'Treba ga dočekati pokvarenim jajima'

Plenković u Zadru dao podršku HDZ-ovim kandidatima Longinu i Dukiću
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
24.01.2022.
u 10:06

U petak, dok je u posjetu Zadarskoj županiji bio premijer Andrej Plenković s ministrima, policija je uhitila 71-godišnjeg Zadranina i to zbog komentara na Facebooku

Zadarska je policija navodno u petak privela 72-godišnjaka zbog prijetnje i uvreda upućenih premijeru Andreju Plenkoviću putem Facebooka, a prilikom posjete premijera u povodu akcije Maslenica. Glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin rekla nam je kako će uskoro iz policije obavijestiti javnost o svemu.

U petak, dok je u posjetu Zadarskoj županiji bio premijer Andrej Plenković s ministrima, policija je uhitila 71-godišnjeg Zadranina i to zbog komentara na Facebooku, izvijestio je lokalni portal 057.info

"Triba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, nitko toliko nije ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik", sadržaj je njegovog komentara objavljenog ispod članka jednog zadarskog portala pod nazivom "Premijer Plenković posjetit će Maslenicu i odati počast poginulim braniteljima".

Na vrata mu je ubrzo pokucala policija.

"Ovo je rezultat mog komentara premijera koji katastrofalno vodi hrvatsku Vladu. Jedan pokazatelj je masovno iseljavanje hrvatske mladosti u tuđinu. Zbog njegove sigurnosti mene je policija uhitila i zadržala dok premijer nije otišao s ovog područja jer ja sam mu opasnost. U policiji su mi najprije rekli da sam prijetio premijeru, a s obzirom na to da sam im izbio taj argument, okrenuli su na vrijeđanje. Bilo je još uhićenih, sa mnom je bio čovjek, sudionik akcije 'Maslenica'. Dok je premijer postavljao vijenac, on je bio u zatvoru isto za komentar, objavio je 71-godišnjak uz fotografiju optužnog prijedloga koja je ubrzo postala viralna", navodi 057. 

U optužnom prijedlogu navodi se kako je 71-godišnjak "ovakvim ponašanjem narušio javni red i mir omalovažavanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji je dana 21. siječnja osobno došao u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja dužnosti u svezi obilježavanja 29. godišnjice VRO Maslenica, a što je okrivljeniku bilo poznato iz naprijed navedenog članka". Uhićen je u petak u 14 sati, tri sata prije nego što je Plenković s Paga stigao na sastanak u Dom županije.

Foto: Facebook screenshot

"Za vrijeme Jugoslavije kad bi Tito dolazio u Zadar milicija je zatvarala unutarnje neprijatelje, odnosno Hrvate koji nisu idealizirali 'ljubičicu bijelu', bili su 'opasni' za druga Tita, baš kao danas ja i mnogi drugi koji vide upravo ono što vidim i ja. Mogu me zatvoriti, ali ušutkati me neće. Ušutkati me mogu jedino fizičkom likvidacijom. Na znanje HDZ-u i njegovom vođi, NE BOJIM VAS SE. I pitanje – imamo li u Hrvatskoj ponovo kult ličnosti? Imamo li ponovo druga Tita?" poručio je 71-godišnji Zadranin čije je uhićenje šokiralo građane, navodi 057.

Ključne riječi

Komentara 177

Avatar Šišmišina
Šišmišina
10:14 24.01.2022.

Svašta. Za ovo bi u civiliziranoj zemlji načelnik policije dobio otkaz, a premijer sam dao ostavku.

LA
Latigo
10:19 24.01.2022.

Verbalni delikt je ponovo na djelu.

ZN
znase
10:22 24.01.2022.

Sa ovakvim potezima Plenković pokazuje svoje pravo lice. Možda sada i oni potpuni maloumnici konačno shvate koliko je on i njegova bratija “dobra” za ovu zemlju…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije