Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željka Markić

'Vlast preko DORH-a pokušava zaustaviti i ušutkati naše aktiviste'

Željka Markić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
04.12.2014.
u 16:12

– Zaključujemo da se radi o pokušaju zaustavljanja aktivista koji postavljaju pitanja kao na primjer kako to da u Hrvatskoj imamo 3,5 milijuna punoljetnih osoba, a četiri milijuna birača – rekla je Željka Markić

Čelnica inicijative u Ime obitelji Željka Markić dobila je od PNUSKOK-a poziv za obavijesni razgovor. Na izvanrednoj konferenciji za novinare pojasnila je da je obavijesni razgovor povezan s prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog zakona.

– Kako je riječ o tome da je već nekoliko članova organizacijskog odbora pozvano na obavijesne razgovore, a ne vidimo kako možemo dati nove i dodatne informacije, smatramo ovo pokušajem pritiska državnih institucija i zaključujemo da se radi o pokušaju zaustavljanja aktivista koji postavljaju pitanja, kao na primjer kako to da u Hrvatskoj imamo 3,5 milijuna punoljetnih osoba, a četiri milijuna birača – rekla je Željka Markić, dok je njezin suradnik odvjetnik Krešimir Planinić pojasnio da je riječ pretkaznenom postupku pa o sadržaju obavijesnog razgovora ne mogu, nisu ovlašteni, a i zabranjeno im je o njemu govoriti.

Krivotvorenje potpisa?

Željka Markić nije prva članica Organizacijskog odbora građanske inicijative U ime obitelji  koja je pozvana na obavijesni razgovor. U posljednje vrijeme više članova dobilo je takve pozive, a neki su već i obavili razgovor. – Mi smatramo da se ovo događa kao posljedica pritiska koje na ovu inicijativu radi Državno odvjetništvo djelujući kao ruka aktualnih vlasti. Mi ne vidimo što novo možemo ponuditi policiji ili DORH- u, a nas se jednog po jednog već nekoliko dana poziva na obavijesne razgovore – rekla je Željka Markić. Na naše pitanje je li možda riječ o krivotvorenju potpisa, Markić je odgovorila da to oni ne znaju.

Podsjetimo, još za vrijeme prikupljanja potpisa iz redova HDZ-a, koji nije podržao inicijativu za promjenu izbornog zakona, dolazile su informacije da građanska inicijativa U ime obitelji nije uspjela prikupiti onoliko potpisa koliko je zapravo tvrdila u javnosti.

>>Ruža Tomašić, 
Željka Markić, Milan Kujundžić: za razaranje doma - spremni!

>>'Sad imamo pola milijuna SDP-ovih duhova birača'

Komentara 209

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
16:21 04.12.2014.

Ako je točno da ih se hapsi jer su odlučili nadgledati predsjedničke izbore, kako ne bi bilo krađe jer ima više od pola milijuna birača u popisu koji ne žive u Hrvatskoj, onda ovo može jedino rezultirati ostavkom Josipovića i njegove crvene SDP-HNS vlade s Milanovićem. Sramota što se radi u državi članici Europske unije!

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
16:18 04.12.2014.

Ne bi se čudio da joj političari prišiju i promjenu spola . Treba degradirati protivnike režima na sve moguće načine .

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
16:15 04.12.2014.

Komunizam se polako vraća na velika vrata !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije