Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST NA PRVOM MJESTU

Policija poslala upozorenje građanima: 'Nemojte ovo raditi na plaži'

Turisti bezbrižno uživaju na pulskim plažama
Srecko Niketic/PIXSELL
21.08.2020.
u 15:35

U četiri krađe na plažama oštećeno je troje hrvatskih državljana i državljanin Mađarske, a ukupna šteta procijenjena je na oko 5600 kuna.

Na području Policijske uprave primorsko-goranske tijekom tjedna zaprimljene su četiri prijave građana o krađama na plažama, pa iz policije upozoravaju građane da na plažu nose samo neophodne stvari i ne ostavljaju ih bez nadzora.

Iz PU primorsko-goranske priopćili su da su u većini prijavljenih slučajeva otuđeni mobiteli, dok je u jednom slučaju počinitelj otuđio novac, bankovne kartice i osobne isprave.

Kaznena djela su počinjena na plažama u Opatiji, Ičićima i Novom Vinodolskom. Lopovi su iskoristili trenutak dok su vlasnici bili u moru, a ukradeni predmeti ostavljeni bez nadzora.

U četiri krađe na plažama oštećeno je troje hrvatskih državljana i državljanin Mađarske, a ukupna šteta procijenjena je na oko 5600 kuna.

"Svim građanima i turistima savjetujemo da na plažu ne nose vrijedne predmete te da ih ni na trenutak ne ostavljaju bez nadzora. Na plažu nosite samo neophodne stvari, onoliko novca koliko je potrebno za sok, sladoled i slično, a pri odlasku u more netko uvijek neka ostane pričuvati stvari i torbe," upozorili su iz policije.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stefj
16:06 21.08.2020.

To vam je tako, bilo gdje drugdje na svijetu nitko se ne bi usudio otići u vodu i ostaviti stvari na plaži. Probajte to napraviti na javnim plažama u Francuskoj, Italiji ili Španjolskoj... Kod nas se ljudi opuste jer nema toliko tih sitnih krađa, pa onda sve takvo dođe u novine... U jednoj Španjolskoj niti mobitel ne ostavljaš na stolu pokraj sebe, u Francuskoj ne ostavljaju niti pepeljare na stolovima vani jer sve pokradu. Da se u npr. Parizu ili Berlinu u novinama piše o ukradenim novčanicima i sl, novine bi im bile debele poput tel. imenika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije