Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZ OKUPLJANJA U ZAGREBU

Policija podnosi optužni prijedlog protiv organizatora prosvjeda na Markovom trgu

Zagreb: Na Markovom trgu započeo prosvjed za ukidanje CORONA potvrda
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
01.12.2021.
u 17:39

Jedan od dvojice muškaraca, 51-godišnjak, ujedno je prethodno prijavljen i za neprijavljen prosvjed koji je održan u subotu, 20. studenoga, na Trgu bana Jelačića

Zagrebačka policija podnosi Optužni prijedlog protiv dvojice muškaraca, starosti 51 i 52 godine, koji su organizirali neprijavljena javna okupljanja na Trgu svetog Marka svakodnevno od 8. do 19. studenoga.

Kako navode iz policije, utvrđeno je da su kao fizičke osobe organizirali javna okupljanja bez da su to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju prijavili nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj i bez da su poduzeli mjere osiguranja reda i mira na tim javnim okupljanjima, što su bili dužni učiniti. Zbog toga su, dodaje se, mirna okupljanja i javni prosvjed održavani na udaljenosti manjoj od 10 metara od objekata u kojima su smješteni Hrvatski sabor i Vlada RH, odnosno 20 metara od objekta u koji je smješten Ustavni sud.

VIDEO Prosvjed protiv COVID potvrda u Zagrebu

Došlo je i do kršenja Odluke o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Jedan od dvojice muškaraca, 51-godišnjak, ujedno je prethodno prijavljen i za neprijavljen prosvjed koji je održan u subotu, 20. studenoga, na Trgu bana Jelačića.

- Iz navedenog razloga, temeljem članka 109. a stavka 1. Prekršajnog zakona (NN 107/07, 39/13, 157/13, 110/15, 70/17, 118/18),  policijski službenici su obojici uručili Obavijest da će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz članka 7. stavka 1., članka 11. i članka 16. Zakona o javnom okupljanju, kažnjivo po članku 34. stavak 1.,točka 1.,2.,4., istog Zakona - navode iz Policijske uprave zagrebačke dodajući kako će nastaviti kriminalističko istraživanje u svezi s navedenim događajima.

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
22:25 01.12.2021.

Policija samo "radi svoj posao", to jest ono što im se kaže da rade.

CR
crna.rupa
18:14 01.12.2021.

Može li policija pojasniti izvide protiv Milana Bandića i što su pronašli svih ovih godina? Da li je pronađeno proslijeđeno USKOK-u i DORH-u i ako nije zašto i tko nije proslijedio? Ukoliko je stiglo do DORH-a i USKOK-a zašto nije ništa procesuirano i tko je stopirao procese?

Avatar David_M
David_M
18:09 01.12.2021.

sve u buksu na hladjenje pa nek razmisle malo drugi puta prije nego zinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije