Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekršajne prijave

Policija otkrila još tri napadača na HTV-ovu ekipu u Čavoglavama

Čavoglave (1)
MUP
Autori: vmo/VLM, bb/VLM
08.08.2010.
u 20:12

Nakon ispitivanja pretražili su Markanovićev stan u potrazi za oružjem, no nisu našli ništa, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske

Policija je identificirala još tri sudionika napada na HTV-ovu ekipu 5. kolovoza u Čavoglavama, izvjestili su iz PU šibensko-kninske. Riječ je o 63-godišnjaku iz Zagreba, 57-godišnjaku iz Splita i 58-godišnjaku iz Otavica, a protiv njih će biti podnesene prekršajne prijave. Iz PU šibensko-kninske navode kako i dalje rade na identificiranju ostalih napadača na novinare te počinitelja ostalih kaznenih djela.

Policija kod napadača na novinare tražila oružje

Gotovo cijelu subotu trajalo je kriminalističko istraživanje nad Vukovarcem Josipom Markanovićem (24) kojeg se tereti da je bio jedan od napadača na ekipu HTV-a 5. kolovoza u Čavoglavama.

 – Na zahtjev PU šibensko-kninske županije vukovarska policija razgovarala je sa 24-godišnjim muškarcem s područja Vukovara. Izvještaj o razgovoru dostavit će se u Šibenik odakle će biti proslijeđeno nadležnom županijskom odvjetništvu koje će odlučiti ima li elemenata kaznenog djela – rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela.

Dodao je i da se Markanović tereti da je počinio kazneno djelo prijetnje za što je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do tri godine. Nakon provedenoga ispitivanja policija je pretražila Markanovićev stan u potrazi za oružjem.

Markanović: Samo sam opsovao snimatelja

– Nismo našli nikakvo oružje – rekao je Žgela.

Markanović je potvrdio da mu je dom pretražen objašnjavajući da nema ni oružje niti ustaško znakovlje niti bi ga držao u kući.

– Ostajem pri tome da sam samo opsovao snimatelja i to je sve loše što sam učinio – kaže Vukovarac.

Ključne riječi

Komentara 40

OB
-obrisani-
00:04 09.08.2010.

Kao turisticka zemlja trebali bi zaradit neku lovu na tom U brandu a ne se zajebavat sa kao policijskim progonima...

ST
stefj
01:21 09.08.2010.

Da, da, sigurno je ustasa, nosi naocale i pusi... Odma na robiju, ili bolje Križni put...

BI
billynik
23:56 08.08.2010.

Ti \"novinari\" su i poslani da snime eventualno nekog s kakvim ustaškim obilježjem da bi se potom u Hrvatskoj u crno ( bolje pristaje) kojekakvi Puhovski i slični likovi proglašavali cijeli hrvatski narod ustašoidnim ... Taj se scenarij ponavlja ... među 60 000 ljudi pronašli su tričetiri lika s kapama ... strašno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije