Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HSP AS će izraditi novu ploču i postaviti je u Jasenovcu

Postaviti će je sa ciljem zaštite "starog hrvatskog pozdrava Za dom spremni", najavio je Ćorić.
07. rujna 2017. u 15:38 20 komentara 1373 prikaza
Skidanje ploče u Jasenovcu
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

HSP AS je u četvrtak osudio "političku trgovinu koju vodi i inicira Vlada, a rezultat je protuzakonito i antihrvatsko djelovanje činom skidanja i tzv. premještanja HOS-ove ploče iz Jasenovca", te je najavio da će "u dogovoru s istinskim predstavnicima HOS-a i drugih braniteljskih udruga" postaviti u Jasenovcu novu ploču.

Zlatko Hasanbegović ZLATKO HASANBEGOVIĆ 'Slučaj ploče nametnuli su politički trgovci i reketari na kojima počiva Vlada'

"U vremenu kada župan sisačko-moslavački nema svog mišljenja, kada vladajuću većinu održavaju političari koji se prodaju za 'šerpu ribe', kada desnicom upravlja Milorad Pupovac, kada nepravda postaje zakon, HSP AS odbija biti dio takvog igrokaza i radije bi pristali da nam obuku luđačku košulju nego da nam obuku majicu s natpisom koju bi trebali nositi svi današnji akteri - Svi smo mi Tomislav Saucha", poručio je glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić.

U dogovoru s istinskim predstavnicima HOS-a i drugih braniteljskih udruga, HSP AS će izraditi novu ploču i postaviti je u Jasenovcu sa ciljem zaštite "starog hrvatskog pozdrava Za dom spremni", najavio je Ćorić.

Taj pozdrav za HSP AS nije i neće biti ustaški pozdrav, a postavljanje nove ploče je nužan korak za njegovu zaštitu, "što će se vrlo brzo potvrditi novim zakonom koji Vlada priprema za ožujak, a kroz njega će biti kriminalizirane sve hrvatske svetinje", tvrdi Ćorić.

Skidanje ploče u Jasenovcu
1 / 22
Skinuli su HOS-ovu ploču u Jasenovcu!
Andrej Plenković ANDREJ PLENKOVIĆ Pozdrav 'Za dom spremni' vezan za NDH i ustaški režim ploča DOGOVOR S VLADOM Skoro tri sata skidali HOS-ovu ploču u Jasenovcu. Prebačena je u Novsku Predrag Štromar (HNS) PRVE REAKCIJE Štromar: Nisam znao da je HOS-u odobren pozdrav ZDS, bio sam na sjednici Vlade
Dr. Gordan Lauc
VAŽNO OTKRIĆE
Lauc: Napokon je jasno zašto se virus brzo širio
NP Plitvička jezera
Što vidjeti?
Što sve trebate znati posjećujete li Nacionalni park Plitvička jezera: Gdje vas čekaju fine ličke delicije, a doznajte i što je novo u obilasku Nacionalnog parka
 • Deleted user:

  došlo vrijeme da su SDP,SDSS,HDZ i HNSa stali uz želje četničkih koljača koji su vadili oči poginulim bojevnicima HOSa .

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Premješanje ploče iz Jasenovca u Novsku još je jedna sramotna kapitulacija Anemičarove u biti protuhrvatske vlade. Prevejani etnobiznismen Pupovac dr. Milojko, cjelokupna ljevičarska bulumenta na čelu s Bernardić Dadom zvanim Bero, Kapović dr. Matanom i Markovina dr. Dragančetom te sva ... prikaži još! petokolonaška klatež na čelu s Raukar Urškom, Matula Vilčekom i Teršeličkom sad zbilja nasred Jelačićeva trga u Zagrebu mogu zaplesati kozaračko i užičko kolo te mahati zastavama sa "socijalističkim obilježjima". Oj kukavni Hrvati, hoćete li ikada barem malo doći k pameti?

 • Avatar Časnik2
  Časnik2:

  Vidi, vidi, Pero falsifikator, ja i zaboravio na Tebe, spadalo jedno. Da si malo domišljat mogao si ko Skejo urediti brkove i doći na svjetske naslovnice. Sve likovi iz "Alan Forda", samo sramote Hrvatsku!!