Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS:

MUP RH na temelju usmene zapovjedi čuva spomenike u Trpinji i Borovu selu

pero ćorić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
13.11.2017.
u 12:53

'Pozivamo premijera Andreja Plenkovića i ministra policije Davora Božinovića da se očituju o ovom slučaju'

HSP AS oglasio se priopćenjem za javnost u kojem ukazuju kako „temeljem usmene zapovjedi hrvatska policija čuva četničke spomenika u Borovu selu i Trpinji koji odaju počast i veličaju agresore na suverenost i samostalnost Hrvatske kao i na život i materijalni integritet nesrpskog  stanovništva 1991. godine“.    

- Neprovjerene informacije postale su činjenice jer sam se osobno uvjerio da deseci hrvatskih redarstvenika, što u civilu, a što u odorama već danima čuvaju „mauzolej“ Vukašina Šoškočanina na pravoslavnom groblju u Borovu Selu. Treba podsjetiti da je to čovjek koji je zapovijedao i osobno u njemu sudjelovalo u zvjerskom masakru nad 12 hrvatskih redarstvenika 02.05.1991. godine. Novcem hrvatskih obveznika plaćeni su i danonoćni čuvari „groblja šajkača“ na vukovarskom sajmištu. Vlada Andreja Plenkovića nije naučila ništa iz povijesti. Ne tako davne 2002. godine premijer lijeve Vlade Ivica Račan bez medijske pompe iste je uklonio. Šokantan je podatak da se čuva i spomenik borcima NOB-a u Trpinji koji je podignut 1993. godine tijekom okupacije Istočne Slavonije, navodi se u priopćenju kojega potpisuje glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić.

pero ćorić
1/13

Navode i kako im je na stranački upit iz vrha MUP-a potvrđeno da za ovakve aktivnosti postoji samo usmena zapovijed.

- Pozivamo premijera Andreja Plenkovića i ministra policije Davora Božinovića da se očituju o ovom slučaju te da se ispričaju svom hrvatskim braniteljima jer na ovaj način im šalju poruku da smatraju kako su svi oni koji će ovih dana pohoditi Grad Heroj te sudjelovati u Koloni sjećanja i obilježavanju tužnih obljetnica, divljaci s rušilačkim nagonom, navode iz HSP AS-a.

 

Komentara 6

DU
Deleted user
14:58 13.11.2017.

Čitam komentare,šta istina boli a kukate(srbi) kako ste ugroženi u Hrvatskoj.Te spomenike odmah ukloniti a trošak uklanjanja poslati onima koji su ih podigli. Naši zarobljenici u Stajićevom ni spomen ploču nemogu postaviti a ovdje zličinci i rušitelji Hrvatske imaju maluzoleje.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
14:27 13.11.2017.

Brkica je relevantan kao i lanjski snijeg. Kad ce nesto reci pametno o gospodarstvu, o bilo cemu sto muci Hrvate.

DU
Deleted user
06:14 14.11.2017.

Sto se cudite vi hsp bozinovic plenki i ostali moraju se svidjeti briselskim naredbodavateljima koji hrvatsku i ne smatraju drzavom hrvatski politicari jedva docekaju pokazati sluganstvo a glavasa sude vec deset puta norca zbog ubijene teroristkinje proglasili ratnim zlocincem mos mos misliti presude jos malo ce nas suditi ako se ne deklariramo kao evropljani kao sto su rados pupavac borzan mimica jakovcic ali zato mi im proracun doznacimo 4 milijarde kuna...... onda se gdja od sto kila zalac rasprica o povlacenju novaca iz eu koje joj salje maleticka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije