Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOVRŠENA ISTRAGA

Policija o ubojstvu na Zrću: Srbina terete za teško ubojstvo, evo kakva ga kazna čeka

Novalja: U sukobu pred noćnim klubom ubijen strani državljanin
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
26.08.2022.
u 10:48

Muškarca se sumnjiči da je jučer u 6.01 sati, ispred noćnog kluba na plaži Katerelac u Kolanjskom Gajcu, odjeven da prikrije svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjem državljaninu Crne Gore te iz neposredne blizine u oštećenog ispalio hitac iz pištolja, a potom se trčeći udaljio s mjesta događaja, objavila je policija

Zadarska policija je objavila detalje o ubojstvu koje se jučer rano ujutro dogodilo ispred kluba na Zrću na Pagu. Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim državljaninom Srbije zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo na osobito okrutan ili krajnje podmukao način na štetu državljanina Crne Gore.
 
Muškarca se sumnjiči da je jučer u 6.01 sati, ispred noćnog kluba na plaži Katerelac u Kolanjskom Gajcu, odjeven da prikrije svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjem državljaninu Crne Gore te iz neposredne blizine u oštećenog ispalio hitac iz pištolja, a potom se trčeći udaljio s mjesta događaja. Od zadobivenih ozljeda, državljanin Crne Gore je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema bolnici.
 
- Brzom i koordiniranom reakcijom policije, provedenom u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske, osumnjičeni je spriječen u bijegu te je u kratkom roku priveden u službene prostorije policije. Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva na mjestu događaja je proveden očevid te druge dokazne radnje, u sklopu kojih je policija pronašla predmete koji potječu od izvršenja kaznenog djela te samo sredstvo izvršenja - vatreno oružje, dok su dodatna vještačenja još u tijeku - objavila je policija. 

Dodaju kako je jučer na Odjelu patologije Opće bolnice Zadar obavljena obdukcija.

- Tijekom provođenje kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska suradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajni za  kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo“ opisano u članku 111. stavak 1. KZ, 28-godišnji državljanin Srbije je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je kaznena prijava podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru - dodaju u policiji. Srbinu tako prijeti kazna od najmanje deset godina zatvora ili kazna dugotrajnog zatvora. 

VIDEO Detalji ubojstva kod Zrća: Državljanin Srbije pucao u Crnogorca, sukobili su se ispred noćnog kluba

Ključne riječi

Komentara 6

OP
Ocvali pupoljak
11:34 26.08.2022.

10 godina za likvidaciju. Treba dobiti 40 godina bez prava pomilovanja inace cemo postati poprište mafijaških likvidacija. Gamad treba demotivirati da to radi na teritoriju Hrvatske.

ZA
zagabria8
12:16 26.08.2022.

Tredba spriječiti te istočnjake da svoja sr*nja prelijevaju kod nas i uništavaju nam turizam i život. Postavite stroge kontrole na granici!! Ako treba pretresajte ljude na granici i postavite detektore metala. Dosta je bilo više ovog šetkanja kriminalaca po Hrvatskoj

DU
Deleted user
11:36 26.08.2022.

Čim se tereti za teško ubojstvo biti će mu teže. Da je počinio lako ubojstvo - bilo bi mu lako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije