Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA NA ODMORIŠTU DESINEC

Policija o sukobu s navijačima: Blokirali su autocestu, dvije osobe su ranjene

Zatvorena autocesta Zagreb - Karlovac u oba smjera, navijači se potukli s policijom
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
22.05.2022.
u 01:16

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

Policija se oglasila o sukobu s navijačima na autocesti A1 kod odmorišta Desinec zbog čega je i zatvorena autocesta u smjeru Splita  između čvorova Lučko i Karlovac. 

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

'Dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK „Hajduk“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.
 
Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.
 
Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.
 
Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku.'

Komentara 53

MM
Mladen_Mlađo
02:12 22.05.2022.

Svaka čast policicijskim službenicima i njihovom vodstvu na organiziciji osiguranja spektakla i zaštiti građana. Procjena rizika je bila na svjetskom nivou i oni koji mogu valorizirati i nagraditi ovako degradiranu struku i plemenite ljude u službi svih nas građana bi svakako to trebali učiniti. Sve ovo dalje što se desilo je dno dna. Pokazuje koliki mi društveni i sociološki problem imamo kao narod. Što se tiče organizatora natjecanja na Dinamovom stadionu, e njih treba najstrože kazniti i to ne samo novčano. Nije se smio dogoditi onoliki prekid na završnoj utakmici prvenstva a ne bi se dogodio da nije bilo prešutnog propuštanja nedozvoljenih i opasnih sredstava. Hitno uključiti nacionalnu policiju u kontrolu ovakvih događanja u svakom mogućem pogledu.Kako da dovedem malodobnog sina na utakmicu a na stadionu može nastradati? Sportska događanja bi trebala biti za razonodu i zabavu svim građanima i na njima bi se svi trebali osjecati sigurno.

BR
brzizestok
02:41 22.05.2022.

Sve na goli otok

PL
plenkikok
01:25 22.05.2022.

Koga uopće briga za te nolifere ?!?!? Nema potrebe išta objavljivati, jer to nisu normalni prekršaji. Udaraj po njima. Po bubrezima, ako treba. I nakon toga im naplatite to što ste izašli. Pa nećemo vas valjda mi plaćati koji smo ostali kod kuće i ne radimo nemire.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije