Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahvala na pomoći

Policija nagradila hrabre građane koji su spriječili teške krađe

Policija nagradila hrabre građane
Foto: PU međimurska
30.04.2020.
u 10:26

Kriminalitet je složen društveni problem koji ne može riješiti ni jedna institucija sama po sebi, kažu u policiji, pa je pomoć građana jako važna

Policija je nagradila građane koji su spriječili provalnike u dovršenju teških krađa. U Kotoribi u Međimurskoj županiji načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić, kontakt policajac Davor Igrec i vođa sektora Dražen Zadravec na prigodan način zahvalili su trojici građana. Dvojica hrabrih mladića iz Kotoribe prošlog utorka iza ponoći zadržala su dvojicu provalnika u prodavaonici do dolaska policije.

- Ovaj hrabri čin se isplatio jer su lopovi uhvaćeni na djelu i zaradili kaznene prijave - kažu u PU međimurskoj.

U susjednoj Donjoj Dubravi 27. travnja u jutarnjim satima hrabri susjed pak je spriječio počinitelja u dovršenju provale u obiteljsku kuću. Počeo je vikati, pa je provalnik pobjegao bez plijena.

- U okviru prevencije kriminaliteta, prvenstveno imovinskih delikata koji se odnose na krađe i provale, dobri susjedski odnosi vrlo su važni i mogu uvelike doprinijeti sprečavanju kaznenih djela i hvatanju njihovih počinitelja. Upravo radi toga vrlo rado ističemo svaki primjer dobre i odvažne reakcije građana i zahvaljujemo im na tome, te i druge potičemo da ne zatvaraju oči pred onime što se događa u susjedstvu - rekao je načelnik Kolarić.

Kriminalitet je složen društveni problem koji ne može riješiti ni jedna institucija sama po sebi, kažu u policiji, pa je pomoć građana jako važna.

- Dobra suradnja građana i policije dokaz su da građani žele pomagati policiji, te da imaju povjerenje njen rad - zaključuju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije