Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bili su u Austriji

Policija krenula u izvide zbog liječnika s Rebra koji su zaraženi koronavirusom

KBC Rebro
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
18.03.2020.
u 16:56

Ravnatelj bolnice rekao je kako liječnici nisu nikome rekli da su bili u inozemstvu niti su išli u samoizolaciju već su nastavili raditi

Zagrebačka policijska uprava provodi izvide zbog liječnika iz Kliničkog bolničkog centra Rebro koji su bili u Austriji iz koje su se vratili zaraženi koronavirusom.

Ravnatelj bolnice rekao je kako liječnici nisu nikome rekli da su bili u inozemstvu niti su išli u samoizolaciju već su nastavili raditi. Na skijanje su otišli iako je od 5. ožujka liječnicima preporučeno da ne putuju u inozemstvo.

Danas je Policijska uprava zagrebačka potvrdila kako je pokrenula izvide zbog slučaja na Rebru.

Ne zna se je li riječ o postupanju o kojem će biti obaviješten samo Državni inspektorat ili bi moglo doći i do podnošenja kaznene prijave te onda i težih sankcija, piše Telegram.

VIDEO Zašto je važno ostati kod kuće?

Iz Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu rekli su kako će poduzeti zakonom propisane radnje po primitku kaznene prijave ili izvješća nadležnih tijela o ovom slučaju.

KBC Rebro
1/8
Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Idler
Idler
17:40 18.03.2020.

Ah čuj, uplatili skijanje, zakaj bi propal termin ! No ostalo mi nikak ni jasno.

EK
Ektor
22:07 18.03.2020.

Ja ne shvacam kakve veze ima policija. Ak su se vratili 8.3. to je bilo davno prije nego sto je Austrija bila na listi, a čak za italiju je do 9.3. vrijedilo samo lombardija i veneto?? i nisu dobili riješenje o samoizolaciji (stavljeno u petak 13. popodne, pratim redovno hzjz i mvep). Da su i htjeli na bolovanje VL je takodjer objavio da ga doktori ne daju ako nema naloga epidemiologa, kojeg nisu imali. Ako su prekrsili bolnicku preporuku o neputovanju , (pitanje je kad su otisli) onda tamo odgovaraju i treba ih kazniti. Ali kakve veze ima policija s tim? Mene zanima vise zasto nije naslov o tome bio da smo tjedan dana prekasno stavili austriju na listu :(

Avatar Forest Trump
Forest Trump
20:29 18.03.2020.

Zatajili su odlazak na skijanje ili na fuš u sloveniju i nisu to prijavili zato što su istovremeno trebali biti na pripravnosti doma / plačenoj .!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije