Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE KORONAVIRUSA

Gužva kakva se ne pamti na HZZ-u: Dobili otkaz i čekaju za naknadu

Zagreb: Hrvatski zavod za zapošljavanje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/8
18.03.2020.
u 15:56

Što se tiče prijave u evidenciju nezaposlenih, iz HZZ-a isiču kako se nezaposleni do daljnjega mogu prijaviti putem e-pošte, pri čemu je potrebno priložiti scan ili fotografiju važeće osobne iskaznice, putovnice ili boravišne iskaznice za državljane trećih zemalja te potvrde o boravištu

Hrvatski zavod za zapošljavanje reagirao je danas na gužve koje su se stvorile pred njihovim uredima, navodno zbog pritiska ljudi, uglavnom radnika u ugostiteljstvu, koji zbog epidemije koronavirusa ostaju bez posla. Iz Zavoda demantiraju informacije o zatvaranju njihovih područnih ureda i službi.

- HZZ ne planira zatvaranje svojih poslovnica, a kako bismo ograničili širenje infekcije korona virusom uputili smo korisnike da naše službe i urede posjećuju samo u slučaju nužde te da koriste druge prikladne kanale za komunikaciju i poslovanje sa Zavodom kao što su e-pošta, telefon i portal BurzaRada - pojašnjava HZZ.

Zavod također preporuča da se konzultacije obavljaju telefonom ili mailom. Preporučena je i odgoda individualnih savjetovanja, a do daljnjega su obustavljene sve vrste grupnih programa i radionica te obrazovanje nezaposlenih.

Što se tiče prijave u evidenciju nezaposlenih, iz HZZ-a ističu kako se nezaposleni do daljnjega mogu prijaviti putem e-pošte, pri čemu je potrebno priložiti scan ili fotografiju važeće osobne iskaznice, putovnice ili boravišne iskaznice za državljane trećih zemalja te potvrde o boravištu, ukoliko se prijavljuju izvan mjesta prebivališta navedenog na osobnoj iskaznici.

Također, do daljnjega se mailom, preporučeno poštom ili telefonom može podnijeti i zahtjev za novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti. Onima koji trenutno ne mogu priložiti propisanu dokumentaciju, zahtjev će se riješiti po primitku cjelokupne dokumentacije, priopćili su iz HZZ-a, uz napomenu da se sve potrebne informacije mogu pročitati na stranicama Zavoda, www.hzz.hr i putem društvenih mreža.

Ključne riječi

Komentara 12

MM
mad.max
15:44 18.03.2020.

Kao mikro poduzetnik, od 5 zaposlenih, 2-ove moram poslati na burzu, ne zna se ko je vise plakao ja ili oni, ali se apsolutno razumujemo i podrzavamo, a jedan od otpustenih je i moj sin, a vi uhljebi pljujte po ugostiteljima i proglasavajte ih lopovima, Vi cete svoje dobiti, ali kavu piti necete do dalknjega

ST
stefj
16:01 18.03.2020.

Toliko o mjerama spašavanja radnih mjesta. Opet se spašavaju radna mjesta isključivo u državnom i javnom sektoru... Hrvatska...

DU
Deleted user
16:09 18.03.2020.

Gdje je taj e-sustav,e-građanin,e-školstvo da ne kažem e-nježnik u kojeg ste ulupali milijarde naših kuna? Zar nitko ovim ljudima ne zna reći da ne idu na šaltere,da čekaju kući,da prijave urade on-line?? Ovo je živi dokaz kakva je zaista Plenkovićeva Hrvatska! Dokaz da smo duhovna i financijska sirotinja! Ja se veselim,posli ovog nitko više hrvatskom narodu neće moći prodavati slatku vodicu! Poslije ovog idemo DELAT,al bez Mikija,Bere i Plenkija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije