Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Texas Holdem

Policija kazneno prijavila muškarca (57) jer je u kući organizirao poker turnire

Poker
Foto: DPA/PIXSELL
21.06.2016.
u 14:34

O vremenu početka ilegalno organiziranih partija „Texas Holdema“ druge je sudionike obavještavao SMS porukama i telefonskim pozivima, za što je od svake partije pokera i zamjene novca u žetone kao nagradu dobivao četiri posto, čime si je pribavio neutvrđenu imovinsku korist

Policija je kazneno prijavila 57-godišnjaka koji je u svojoj kući u Petrinji od početka 2015. pa do lipnja ove godine jednom do dva puta tjedno organizirao, pripremao i promicao nedozvoljenu kartašku igru na sreću „Texas Holdem“.

Istraživanjem je utvrđeno kako je Petrinjac uredio prostor i opremio te provodio turnire, za čije sudjelovanje u igri su uključene osobe mijenjale novac za žetone, u omjeru 1:1, te su mogle eventualno ostvariti dobitak, dok je za dijeljenje karata unajmio osobu tzv.“krupijea“. Također je utvrđeno da je postavio dva poker aparata, bez markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, s akceptorima za prihvat papirnatog i kovanog novca, a koje su igrači koristili dok su čekali na red za igru.

O vremenu početka ilegalno organiziranih partija „Texas Holdema“ druge je sudionike obavještavao SMS porukama i telefonskim pozivima, za što je od svake partije pokera i zamjene novca u žetone kao nagradu dobivao četiri posto, čime si je pribavio neutvrđenu imovinsku korist.

Pretragom njegove kuće, po nalogu suda, uz spomenute poker aparate te profesionalni stol za igru, stolice-fotelje, mješač karata i drugo čime je opremio prostoriju, pronađen je i pištolj ručne izrade tzv. kubura i 12 komada pripadajućih patrona koje je osumnjičeni neovlašteno nabavio tijekom Domovinskog rata i od tada nezakonito držao u svojoj kući. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zaradio je kaznen prijave zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te nedozvoljene igre na sreću.

>>Zagrepčanka Tatjana 45. pokerašica svijeta

Komentara 1

CR
CRONER
14:46 21.06.2016.

????? Nedozvoljenu kartasku igru?? Jedino nedozvoljeno je to sto su turniri bili na crno a holdem je igra koja se hala od pamtivijeka i nikako nije nedozvoljena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije