Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVOĐENJA U PETRINJI

Policija i USKOK oglasili se oko velike akcije. Odvjetnik za Večernji: Dumbovića se tereti da je pogodovao sinu

U policijskoj akciji uhićen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/8
14.06.2022.
u 10:22

Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava bit će podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, objavio je MUP

U Petrinji je jutros uhićen bivši gradonačelnik Darinko Dumbović te njegov sin Darko Dumbović zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti.  

 

– Jutros su djelatnici PU Sisak došli na njegovu adresu stanovanja i vrše pretragu njegove kuće. Radi se o predmetu USKOK-a, a stavlja mu se na teret da je pogodovao sinu Darku Dumboviću dok je bio gradonačelnik Petrinje. Trenutačno se traže dokazi. Sutra će najvjerojatnije biti prepraćen u Zagreb, ali to još nije sigurno – rekao nam je odvjetnik Darinka Dumbovića, Dražen Ivanić.

 

O uhićenjima se oglasila policija. 

– Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i u koordinaciji  s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Realizacija ovog kriminalističkog istraživanja započela je u jutarnjim satima na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, Policijske uprave zagrebačke i PU istarske te će se tijekom dana provoditi dokazne radnje. Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava bit će podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – objavio je MUP. 

– Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i PU sisačko-moslavačkom. Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost – objavio je USKOK. 

Komentara 1

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
11:09 14.06.2022.

Što kaže Čačić, veliki stručnjak, stabilizator VRH?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije