Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA AKCIJA U PETRINJI

Uhićen Darinko Dumbović i njegov sin Darko: Objavljena snimka privođenja

Foto: Danijel Prerad/Pixsell
1/8
14.06.2022.
u 12:57

Policija je pretražila njegovu kuću u Petrinji, a pretražila je i kuću u Mošćenici, naselju u sastavu grada Petrinje, kojom se koristi njegov sin Darko Dumbović

U Petrinji je provedena velika policijska akcija. Pretresi se provode na više lokacija, a uhićen je bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Policija je pretražila njegovu kuću u Petrinji, a pretražila je i kuću u Mošćenici, naselju u sastavu grada Petrinje, kojom se koristi njegov sin Darko Dumbović. On je također priveden. 

Darinko Dumbović priveden je nakon pretrage kuće u Petrinji te će biti prepraćen u sjedište USKOK-a u Zagrebu.  

 

– Nije mu do smijeha, nije veseo, ali je normalan. Podnosi to dobro – rekao je svjedok pretrage Branko Vidović, inače prvi susjed Darinka Dumbovića.

Pretražen je i automobil bivšeg petrinjskog gradonačelnika.  

 

– Jutros su djelatnici PU Sisak došli na njegovu adresu stanovanja i vrše pretragu njegove kuće. Radi se o predmetu USKOK-a, a stavlja mu se na teret da je pogodovao sinu Darku Dumboviću dok je bio gradonačelnik Petrinje. Trenutačno se traže dokazi. Sutra će najvjerojatnije biti prepraćen u Zagreb – rekao nam je odvjetnik Darinka Dumbovića Dražen Ivanić.

 

>> Pogledajte privođenje Darka Dumbovića

 

O svemu se oglasio i USKOK. 

– Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i PU sisačko-moslavačkom. Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost – priopćeno je iz USKOK-a.

 

 

Podsjetimo, Dumbović se našao u središtu pozornosti nakon što je otkriveno kako će i tvrtka njegova sina graditi zamjenske zidane kuće na Banovini. Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje odabrao je osam izvođača za po šest tipskih zidanih kuća koje će zamijeniti one uništene u potresu iz prosincu 2020. Među osam tvrtki koje su dobile posao jest i tvrtka Titan Commerce iz Mošćenice pokraj Petrinje, čiji je direktor Darko Dumbović, sin bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića. Darinko se nakon potresa našao pod udarom javnosti, ali i službenom istragom, zbog netransparentne podjele humanitarne pomoći u ovom gradu.

Vlasnica Titan Commercea Darinkova je snaha, a sin je direktor, no to nije priječilo tvrtku da, za vrijeme Dumbovićeva mandata, posluje s gradskim tvrtkama. Iz tih gradskih tvrtki izašle su i fakture koje su pokazale da je gradonačelnikova tvrtka bila angažirana na uklanjanju posljedica neposredno nakon potresa, bez javnog natječaja. 

Tvrtka je osnovana u travnju 2015., dvije godine nakon što je Darinko Dumbović postao gradonačelnik Petrinje. Dvije godine kasnije tvrtka sina i snahe ima promet oko milijun kuna te oni intenzivno rastu – u 2018. već su na više od pet milijuna kuna, a u 2019. više od osam milijuna kuna. Nedavno je Darko Dumbović preko tvrtke Titan Commerce počeo graditi novu kuću na području Poreča.

Ključne riječi

Komentara 49

Avatar Nlnja
Nlnja
10:02 14.06.2022.

Na prvu sam pomislio da je u tijeku velika akcija obnove, da se građani Petrinje konačno maknu iz blata i kontejnera...

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
09:49 14.06.2022.

Lopov sa lijevog političkog spektra. Nemoguće. Osim ako mu šef podržava Plenkovića. E to je neoprostivo.

Avatar Potegni!
Potegni!
09:47 14.06.2022.

Dumb, dumber, Dumbović

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije