Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDVIĐANJA Najavljeno lijepo vrijeme i gužve za vikend

Policija i liječnici savjetuju više opreza

10.04.2009.
u 23:00

Premda obično na velike dane pada kiša i puk kaže da i nebo plače nad zemaljskom sudbinom Spasitelja, ove godine meteorolozi najavljuju ugodno i toplo vrijeme, s mogućom tek umjerenom naoblakom za najveći katolički blagdan.

Kiša u ponedjeljak
U Hercegovini će okrenuti na kišu na Uskrsni ponedjeljak, najvjerojatnije u popodnevnim satima, s tim da će se u Bosni zadržati suho vrijeme. Temperature će se na ovaj blagdanski vikend u Hercegovini kretati od 11 Celzijevih stupnjeva izjutra do čak 24 stupnja tijekom dana, dok će u Bosni taj raspon ići od nešto nižih 8 do najviše 22 stupnja.

Iz glavnoga ureda Granične policije BiH u Sarajevu upozorili su nas da, sukladno ranijem iskustvu s terena, očekuju povećan intenzitet prometa na graničnim prijelazima, ali ograničeno na područje Doljana, dakle kod Metkovića, otkuda svake godine najveći broj ljudi uđe u Hercegovinu kako bi s obiteljima proslavio Uskrs.

- Nešto će manjeg povećanja intenziteta biti i na drugim prijelazima, posebice na Crvenom grmu kod Ljubuškoga, Vinjanima kod Imotskoga i Kamenskom kod Livna, ali gužve i moguće zastoje očekujemo samo u Doljanima - kazuje nam službujući granični policajac.

Pazite se hrane
Liječnici u hitnim službama ne očekuju veliki broj intervencija. Jasno, uvijek imaju problema s onima koji pretjeraju s konzumiranjem jela i pića, s tim da upozoravaju da je uskrsno vrijeme posebno osjetljivo za pacijente koji imaju poteškoća sa žući, pa moraju izbjegavati tradicionalnu konzumaciju tvrdo kuhanih jaja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije