Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Policija će provjeriti sve informacije koje dobije Klicina obitelj

MUP je znao da će obitelj Vinka Žuljevića Klice ponuditi nagradu od milijun kuna za informacije o ubojicama i organizatorima
28. ožujka 2017. u 18:06 5 komentara 1547 prikaza
Vinko Žuljević Klica ubijen je 3. svibnja 2015. u Sesvetama
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Obitelj Vinka Žuljevića Klice, likvidiranog u klasičnoj “sačekuši” 3. svibnja 2015. u Sesvetama, obavijestila je policiju da će ponuditi novčanu nagradu od milijun kuna za sve korisne informacije o njegovoj smrti, potvrđeno je u MUP-u. Inače, policija je već ranije raspisala novčanu nagradu za informacije o Klicinu ubojstvu, no ona je znatno manja od ove koju nudi Klicina obitelj: iznosi 50.000 kuna.

U MUP-u se doznaje i da je policija ta koja bi trebala utvrditi vrijedi li milijun kuna informacija koju eventualno netko dojavi Klicinoj obitelji. Kako će taj protok informacija između policije i Klicine obitelji ići, nije baš najjasnije, a sve je još neobičnije kada se zna da je obavijest o novčanoj nagradi koju nudi obitelj ubijenog Žuljevića, došla na e-mail adrese novinara koji godinama prate rad MUP-a. Te se e-mail adrese nalaze u MUP-u i koriste se da policija svakodnevno na njih šalje novinarima informacije o svojim aktivnostima. Drugim riječima, moglo bi se zaključiti da je policija obitelji Žuljević “pomogla” i u distribuiranju njihove obavijesti medijima.

Rekonstrukcija ubojstva Vinka Žuljevića Klice Novi detalji Klica je otvorio vrata auta i pokušao pobjeći, jedan od napadača zgrabio ga je za jaknu Vinko Žuljević Klica Obitelj Vinka Žuljevića Klice: Nudimo milijun kuna za informacije o ubojstvu

U cijeloj priči u oči upada i da je na obavijesti krivi datum Žuljevićeve smrti jer je on ubijen 2015., a ne 2014. A svakako su neobične i riječi na kraju: “Zlo nije samo čin onog tko ga realizira nego i onog tko ga je mogao spriječiti, a to nije učinio!” Jer te bi se riječi mogle shvatiti i kao upozorenje nekom bliskom obitelji i prijateljima Vinka Žuljevića, koji je možda nešto znao o planovima za likvidaciju, no nije ih spriječio. Drugim riječima, nije nemoguće da obitelj i prijatelji ubijenog Žuljevića, kroz potragu za korisnim informacijama koje bi mogle dovesti do Klicina ubojice, zapravo tragaju za “izdajnikom” u svojim redovima.

>> Tko je bio Vinko Žuljević Klica

>> Klica je u crkvu dolazio sam od nesreće u kojoj mu je poginuo otac

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih
  • juma:

    Pogresan naslov. Prvo ide ubojstvom do miliona, pa tek onda milijunom do ubojice. To bi bio dijalekticki pristup u slucaju gospodina Vinke Zuljevica Klice.

  • Demokrates:

    Moralna vertikala, stup društva i uzor generacijama koje dolaze. Domoljub također...

  • zadar1:

    a bio je prava postenjacina...uzoran građanin....