Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubijen u sesvetama

Tko je bio Vinko Žuljević Klica

Vinko Žuljević Klica
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
03.05.2015.
u 10:13

Sam Klica na stranicama crnih kronika našao se u lipnju 2002. nakon što je u kafiću NBA ubio Veselina Marinova kojeg su zvali veseli Bugar

Vinko Žuljević Klica bio je umirovljeni časnik HVO-a i svojevremeno jedan od najbližih suradnika Vjeke Sliška, kojeg su mediji titulirali kraljem pokera aparata.

Sliško je likvidiran na Cvjetnom trgu u Zagrebu početkom 2000-tih, a Klica je kao jedan od njegovih najbližih prijatelja bio svjedok na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji, gdje su utuženi pokušaji Sliškova ubojstva 1995. i 1999. godine. Klica u tim iskazima tada nije pričao o tome tko je pokušao ubiti Sliška, već je prepričavao razgovore koje je vodio s Sliškom.

Sam Klica na stranicama crnih kronika našao se u lipnju 2002. nakon što je u kafiću NBA ubio Veselina Marinova kojeg su zvali veseli Bugar. Marinov je u to vrijeme također bio jedan od svjedoka na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji, a tijekom rata u BiH bio je pripadnik postrojbi Mladena Naletilića Tute.

Nakon što je pucao u Marinova Klica je otišao u obližnju policijsku postaju gdje se sam predao policiji. U sudskom postupku Klica je bio pravomoćno oslobođen optužbi za ubojstvo Marinova. Posljednjih godina Klica se rijetko pojavljivao u medijima.

>> U Sesvetama ubijen Vinko Žuljević Klica!

>> Vinko Žuljević Klica uz prijavu pušten da se brani sa slobode

>> Klica nije kriv za ubojstvo Marinova

>> Policija: Klica skrivio nesreću u kojoj mu je poginuo otac

Komentara 70

PA
pacijent
11:11 03.05.2015.

ko sa djavlom tikve sadi o glavu mu se razbijaju

AB
abendblatt
11:06 03.05.2015.

To je uzrok rizicnog poslovanja.

JK
ja-kan
10:36 03.05.2015.

Počinitelj a pogotovo naručitelj nikada neće biti pronađeni od ovakve hrvatske policije tako da nećemo saznati dali je i ako jest kome zasmetao u zaštitarskom biznisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije