Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Policija će prijavljivati kršenje samoizolacije Državnom inspektoratu

Policija - koronavirus
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/10
24.03.2020.
u 11:16

Osobama koje se vraćaju u svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka omogućit će se njihov povratak, ističe PUZ

Osobama bez valjane propusnice izdat će se upozorenje, a u slučaju kršenja mjera izolacije bit će obaviješten Državni inspektorat, priopćila je u utorak Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

"Osobama za koje se utvrdi da ne posjeduju valjane propusnice i ne ispunjavaju pretpostavke za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka izdat će se upozorenje i naredba da postupe po odredbama odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta te će se poduzimati ostale zakonom raspoložive mjere u suradnji s nadležnom Službom za inspekciju civilne zaštite u Ravnateljstvu civilne zaštite", ističe policija.

>> VIDEO Policijska kontrola

Uz to, osobe će se provjeravati i u evidencijama kako bi se provjerilo je li im izrečena mjera samoizolacije i provode li striktne mjere socijalnog distanciranja. U slučaju kršenja mjera samoizolacije obavijestit će nadležno tijelo Državnog inspektorata.

Osobama koje se vraćaju u svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka omogućit će se njihov povratak, ističe PUZ.

U policiji dodaju da će se odredbe provoditi uspostavom nadzornih policijskih punktova na najfrekventnijim ulaznim i izlaznim cestovnim pravcima gradova na području PUZ-a, zbog čega postoji mogućnost stvaranja gužvi.

PUZ podsjeća da se dnevne migracije moraju svesti na najmanju moguću mjeru kako bi se spriječilo širenje zaraze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije