Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Policajka plaćana da drži u ladici prometne prekršaje

14.05.2009.
u 12:57

VARAŽDIN - Referenticu Policijske uprave varaždinske koja radi na prekršajnim postupcima i jednu građanku Varaždina, policajci su priveli istražnom sucu u Zagrebu zbog primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti.

Pronalazila prekršitelje
Kazneno je prijavljeno i 12 vozača zbog davanja mita. Rezultat je to zajedničke akcije USKOK-a, Ravnateljstva policije i PU varaždinske, nakon tromjesečne kriminalističke obrade u opretivnoj akciji “Kazna” nad 17 osoba s područja PU varaždinske, zbog sumnje da su počinile više kaznenih djela davanja mita, primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti.

- Utvrdili smo da su u protekla tri mjeseca, odnosno od 17. veljače ove godine teži prometni prekršaji u kojima se oduzima vozačka dozvola, ne procesuiraju do kraja. Hrvatska državljanka iz Varaždina je preko posrednika ili direktno pronalazila osobe koje su počinile teže prometne prekršaje i koje zbog težine prometnih prekršaja većinom gube pravo upravljanja motornim vozilima na dulje vrijeme. Ona je surađivala s referenticom policije koja sprovodi te prekršajne postupke, a koja je te slučajeve zadržavala kod sebe - kazao je Darko Jurčec, načelnik Odjela kriminaliteta PU varaždinske.

Osumnjičena policajka optužne prijedloge nije prosljeđivala nadležnim prekršajnim sudovima, a što je onemogućivalo bilo kakav daljnji prekršajni postupak.

Prekršajni nalozi nisu se uručivali onima koji su počinili prekršaje, pa tako ni zahtjevi za upis zaštitnih mjera o zabrani upravljanja motornim vozilima nisu prosljeđivani na mjesto gdje se mjera trebala upisivati.

Uglavnom pijani vozači
Kako je kazao Rade Sitar načelnik PU varaždinske, oformljene su dvije komisije koji će napraviti reviziju svih takvih prekršaja u zadnje četiri godine, kako bi se utvrdilo je li istih kaznenih djela bilo i ranije.

Inače, uglavnom je riječ o prekršajima u kojima su vozači vozili pod utjecajem alkohola, a od 5.500 prometnih prekršaja evidentiranih u zadnja tri mjeseca na području PU varaždinske, čak 15 posto se odnosi na prekršaje za koje se izriče mjera oduzimanja vozačke dozvole.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije