Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI INCIDENT

Policajci ubili crnca tijekom rutinske kontrole, u autu bila 4-godišnja djevojčica

pucnjava
Foto: Screenshot Youtube
1/2
07.07.2016.
u 10:34

Philando Castile, koji je radio kao nadzornik kafeterije u lokalnoj školi, umro je u bolnici

Tek nakon što je slučaj Altona Sterlinga, crnca kojeg su policajci ubili u Lousiani, potresao američku javnost, pojavio se novi slučaj stradanja Afroamerikanca od policije.

Kako prenosi Independent, 32-godišnjak je navodno umro nakon što ga je policajac u srijedu navečer ustrijelio u saveznoj državi Minnesoti. Philando Castile, koji je radio kao nadzornik kafeterije u lokalnoj školi, umro je u bolnici. Policija je potvrdila da je muškarac kojeg je jedan policajac ustrijelio preminuo u bolnici, ali nisu objavili njegovo ime.

Napomena: snimka nekim čitateljima može biti uznemirujuća:

 

Na snimci, koju je Castileova djevojka Lavish Reynolds snimila i objavila na Facebooku, vidi se kako muškarac krvari na vozačkom sjedalu dok policajac i dalje drži pištolj uperen u njega. Reynolds je u videu rekla kako su zaustavljeni u predgrađu St Paula zbog slomljenog stražnjeg svjetla, a tijekom pucnjave je u auto bila i njezina četverogodišnja kći. 

Reynolds je ispričala kako je policajac Castilea tražio vozačku i prometnu dozvolu.

– Rekao mu je da su mu u novčaniku, ali je imao pištolj sa sobom jer ima dozvolu. Policajac mu je rekao da se ne miče. Dok je ponovno dizao ruke, policajac ga je upucao u ruku četiri ili pet puta – kaže Reynolds.

>> Novi rasni nemiri u SAD-u nakon ubojstva crnog tinejdžera

Komentara 13

AN
anonimus00
11:18 07.07.2016.

zenska je malo presmirena s obzirom na navodnu situaciju

Avatar mason
mason
18:09 07.07.2016.

Ona kaze da je njen boyfriend rekao policajcu da ima pistolj i dozvolu za nosenje i pokusao da izvadi vozacku. Policajac kaze :"I told him not to reach for it ".Policajac uvijek kad te zaustaviti trazi vozacku i osiguranje i ti uzme i das mu. Ali ako imas pistolj i kazes da ga imas onda ne skidas ruke sa volana i trazis instrukcije od policajca ,ne vadi vozacku dok ti policajac ne objasni kako i na koji nacin.

LL
LEX-LUTOR
22:22 07.07.2016.

Kakav Afroamerikanac, to ne postoji, ili si crnac ili bijelac cemu to ulagivanje i uvlacenje. Zna se postupak kada te u USA zaustavi policija, NEMA pametovanja nego slusaj i radi sto ti se kaze. Takav pristup treba uvesti kod nas !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije