Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBILI GA

Novi video zapalio američku javnost – policija ustrijelila crnca, oca 5 djece

alton
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
07.07.2016.
u 09:57

Snimka dolazi u vrijeme velikih napetosti u SAD-u zbog neproporcionalno velikog broja afroameričkih muškaraca koji su stradali od policije

Pojavio se novi video koji prikazuje dvojicu bijelih američkih policajaca kako drže i ubijaju crnca u američkoj saveznoj državi Louisiana, prenosi BBC.

Sukob se dogodio u utorak u Baton Rougeu nakon dojave da muškarac koji je prodavao CD-e pokraj trgovine prijeti ljudima pištoljem. Na snimci se vidi kako policajci ruše 37-godišnjeg oca petero djece Altona Sterlinga na tlo, nakon čega jedan od njih vadi oružje. Potom se čuje kako netko viče "ima pištolj", pa zatim odjekuju hici, i onda se kamera miče. Čuje se jedan promatrač kako pita jesu li ga ustrijelili, a druga svjedokinja odgovara da jesu.

Sterling je umro na mjestu događaja od rana na leđima i prsima.

Napomena: Uznemirujuća snimka

 

Abdul Muflahi, vlasnik trgovine ispred koje se pucnjava dogodila, rekao je da je Sterling upucan četiri do šest puta te da mu se činilo da žrtva nije imala oružje u ruci tijekom okršaja, iako je vidio policajce kako mu nakon pucnjave vade oružje iz džepa.

Snimka dolazi u vrijeme velikih napetosti u SAD-u zbog neproporcionalno velikog broja afroameričkih muškaraca koji su stradali od policije. Nekoliko sati nakon pucnjave na mjestu događaja okupilo se oko 200 prosvjednika koji su blokirali ceste i vikali "crni životi su bitni".

Članovi Sterlingove obitelji i lokalni vođe pozvali su na istragu na saveznoj razini jer kažu da ne vjeruju lokalnoj policiji. 

Sterlingov 15-godišnji sin Cameron rasplakao se dok je njegova majka govorila na konferenciji.

- Morao je gledati ovo jer je svugdje objavljeno. Kao majka sam prisiljena odgajati sina koji će se sjećati što se dogodilo njegovom ocu - rekla je Sterlingova udovica, dodajući da je njezin suprug samo pokušao zaraditi za svoju djecu.

>> Novi rasni nemiri u SAD-u nakon ubojstva crnog tinejdžera

Komentara 42

EN
enigma898
10:34 07.07.2016.

Policija ne ubija crnce(ili afroamerikance), nego crnčuge-kriminalce, ološ, narkomane, neobrazovane nasilnike, dilere cracka, neradnike, bandu koja živi u smeću, primaju socijalnu pomoć, štancaju djecu, njihovi kvartovi su puni droge i nasilja, žive u zemlji mogućnosti, a ne žele se obrazovati kao npr. cigani kod nas(čast izuzecima)... Možda griješim, ali pokojnik spada u kategoriju crnčuga...

DU
Deleted user
10:41 07.07.2016.

" zbog neproporcionalno velikog broja afroameričkih muškaraca koji su stradali od policije" Da gospon novinar... to je tako jer vecina afroamerikanaca nije sposobna pronaci normalan posao vec jedino ono sto znaju je kriminal, dilanje droge itd.

Avatar Getrib
Getrib
11:27 07.07.2016.

Američku stvarnost predugo su nam prikazivali ušminkano i bez mana da pokažu kako je kapitalizam najpravednije društveno uređenje za život. To zna samo niža klasa američkih građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije