Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policijaci

Policajci: Svoje mirovine ne smatramo povlaštenima

policajac
Arhiva VL
14.10.2010.
u 16:36

Umirovljeni policajci pozivaju i sindikalne organizacije MUP-a da se priključe prijedlogu ocjene ustavnosti zakona.

- Svoje mirovine ne smatramo povlaštenima. Beneficirani staž i temeljem toga raniji odlazak u mirovinu u uvjetima krize, kada su i mirovine znatno manje od plaća, nije povlastica. Policijske su mirovine zaslužene radom i uplatama uvećanog doprinosa. Predrasuda je da su policijske mirovine veće od običnih radničkih mirovina. Nakon smanjenja iz 2002. godine, isključivanja iz prava na dodatak na mirovinu i prava na mirovinu iz drugog stupa te najnovijeg smanjenja od 10 posto na bruto iznos, u velikom broju slučajeva policijske su mirovine manje nego da su određene prema propisima po kojima su određivane i većini umirovljenika, rekao je danas na konferenciji za novinare Antun Sačić, predsjednik Udruge umirovljenih policajaca Varaždinske županije.

Ističe da uza sve to, ali i činjenicu da su umirovljeni policajci u većini slučajeva i hrvatski branitelji sa statusom dragovoljaca Domovinskog rata, smanjenje njihovih mirovina doživljava se i više nego nepravda.

Upravo iz tih razloga Zajednica udruga umirovljenika unutarnjih poslova Hrvatske 22. rujna ove godine podnijelan je Ustavnom sudu RH prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o smanjenju mirovina ostvarenih prema posebnim propisima o mirovinskom osiguranju. Umirovljeni policajci pozivaju i sindikalne organizacije MUP-a da se priključe Prijedlogu ocjene ustavnosti zakona jer će se obračunavati smanjenje mirovine i onim policajcima koji tek odlaze u mirovinu.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
17:13 14.10.2010.

ali ih mi pošteni građani ih smatramo povlaštenima,isto kao i saborske i braniteljske,isto kao i penzijetine oficira jna i partizanskje,SVI KOJI NE ODRADE SVOJ STAŽ DO KRAJA IMAJU POVLAŠTENE PENZIJE,ČAST IZNIMKAMA ZBOG BOLESTI ALI TI SU RIJETKI,JA MORAM RADITI DO 65 GODINE A MOJ VRŠNJAK KOJI JE RAVNAO TABANE DO 45.SMANJITE IM NA POLA ONO ŠTO PRIMAJU I TO JE PREVIŠE za ovu opljačkanu privredu

Avatar neidemdalje
neidemdalje
22:54 14.10.2010.

pitanje dvojici komentatora ispod: jeste kad čuli za BENEFICIRANI radni staž? doprinosi se plaćaju uvećani i zato se ide u mirovinu ranije i ne radi se do 65 godina. osim toga nitko vam nije branio da obučete i vi uniformu policajca ili vojnika i dobijete POVLAŠTENU mirovinu

EU
eureka001
18:52 14.10.2010.

a zakaj murija ide sa 50 godina u penziju kod nas murija ide normalnos a 65 u penziju a u \"bogatoj lazima\" hrvatskoj ide se sa 50, kaj pedeste sa 45.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije