Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz virovitice

Policajci prepješačili 40 km u znak sjećanja na nevine žrtve rata

'18.10.2012., Sisak - Povodom Dana branitelja Sisacko-moslavacke zupanije brojna izaslanstva zapalila su svijece kod spomen obiljezja poginulim hrvatskim braniteljima u parku dr.Franje Tudjmana. Photo
Nikola Čutuk/PIXSELL
12.12.2012.
u 15:14

Virovitički policajci prepješačili su 40 kilometara kako bi iskazali poštovanje i sjećanje na 47 nevinih građana koji su ubijeni u Voćinu 13. 12. 1991.

Virovitički interventi policajci IJP Virovitica stavili su na kušnju svoju fizičku izdržljivost kada su se u 8.30 sati u utorak zaputili na put od Virovitice do Voćina dug 40 kilometara. Pije puta blagoslovio ih je fra Ivica Šoh koji im je poželio uspješnost u svladavanju mukotrpnog puta koji su prošli kroz snijeg, hladnoću, niske temperature i maglu te izrazito nepristupačan teren.

Tijekom pješačenja nekoliko puta okrijepili su se čajem i vodom te su neumorno nastavljali dalje. Na putu su policajci naizmjence nosili i hrvatsku zastavu na metalnom koplju. U Voćin su stigli u 15 sati i tamo ih je dočekao župnik Mladen Štirin koji im je u znak zahvale održao prigodnu pobožnost u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije. Zapovjednik interventnih policajaca Andrej Hegediš, koji je isto tako pješačio s policajcima, svima je čestitao na iskazanoj izdržljivosti te izrazio ponos na osobnu žrtvu koju su rado podnijeli u znak sjećanja na 47 civila ubijenih 13. 12. 1991. godine.

Sutra će se održati veliko IV. hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije