Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVELI POTRAGU

Policajci kod Stare Gradiške uz nabujalu Savu pronašli 20 migranata i tri tijela

Siče: Potraga za nestalim 47-godišnjakom nakon prevrtanja čamca na rijeci Savi
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)
23.12.2022.
u 18:05

Iz policije upozoravaju i ukazuju na opasnosti nezakonitih prelazaka državne granice

Službenici granične policije iz Stare Gradiške jutros oko 6 sati obavijestili su policijsku centralu PU brodsko-posavske da su tijekom obilaska terena na poplavljenom području u šumskom predjelu Radinje zatekli 20 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Nedaleko u njihovoj blizini pronađena su dva mrtva tijela nepoznatih osoba za koje za sada nije poznat uzrok smrti, dok je za trećom osobom trajala opsežna potraga u suradnji s djelatnicima HGSS do popodnevnih sati kada je pronađeno i treće tijelo.

Slijedi očevid te daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi u ovog događaja.

Iz policije upozoravaju i ukazuju na opasnosti nezakonitih prelazaka državne granice - nezakoniti prelasci državne granice vrlo su rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala i dobrim dijelom poplavila okolno nizinsko područje te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba.

"Apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine, jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji. Policija je uvijek spremna pomoći, ali brinemo da se zbog pogoršanih zimskih uvjeta mogu dogoditi vrlo teške posljedice kod pokušaja preplivavanja, kao što je to današnje tragično stradavanje više osoba.

Također apeliramo i na aktiviste i nevladine organizacije koji nas često obavještavaju o točnim koordinatama migranata koji se nađu u opasnosti, da upozore migrantsku populaciju na opasnosti kojima se mogu izložiti poglavito sada u zimskim mjesecima" poručuju iz policije.

VIDEO Mračna predviđanja Nostradamusa za 2023.: 'Čovjek će jesti svoje bližnje'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije