Naslovnica Vijesti Crna kronika

Hrabri policajac u pošti svladao razbojnika

Poslovnice Hrvatske pošte, sudeći prema policijskim statistikama, apsolutni su ovogodišnji hit među zagrebačkim lopovima
02. prosinca 2016. u 18:06 3 komentara 2300 prikaza
Pošta
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Kada su planirali oružani prepad na poslovnicu Hrvatske pošte u Albaharijevoj ulici u Zagrebu, dvojica razbojnika nisu računala da će im planove pokvariti – policajac, koji je jednog od razbojnika uspio razoružati, dok je drugi pobjegao neobavljena posla.

Sve navedeno odigralo se u četvrtak u 19.55 u Zagrebu, kada je razbojnički dvojac upao u poštu u kojoj je bio 31-godišnji zaposlenik te dvije zaposlenice u dobi od 46 i 47 godina. Razbojnici su im zaprijetili pištoljem zatraživši novac.

Preplašeni djelatnici počeli su im u vreću stavljati novac, oko 50.000 kuna, no pri samom kraju tog “posla” u poštu je ušao policajac koji je u tom trenutku bio na dužnosti. Vidjevši što se događa, policajac je krenuo prema razbojniku, ispostavit će se kasnije 30-godišnjaku, koji je u rukama držao pištolj, ali i vreću u koju su preplašeni djelatnici pošte stavljali novac.

pljačka pošte podsused KRIMINAL U ZAGREBU Dvije pošte opljačkane u samo nekoliko sati: Prvi napad u Podsusedu, a zatim i u Voltinom pošta PRIJETILI ORUŽJEM Maskirani počinitelji opljačkali poslovnicu pošte

Hrabri policajac uspio je razoružati razbojnika i svladati ga. Dok se hrvao s naoružanim 30-godišnjakom, drugi je razbojnik uspio pobjeći i za njim se traga.

Zagrebačka policija o cijelom je događaju izvijestila šturo, pa za sad nije poznato je li se policajac koji je uhitio i razoružao razbojnika u poslovnici pošte našao slučajno ili je bila riječ o organiziranoj policijskoj akciji u sklopu koje je poslovnica nadzirana.

Naime, ista poslovnica orobljena je i 11. studenog, na gotovo identičan način: naoružani razbojnici u poslovnicu pošte upali su pred kraj radnog vremena, oružjem su zaprijetili djelatnicima tražeći novac te su pobjegli s više desetaka tisuća kuna.

S obzirom na sličan obrazac razbojničkog djelovanja, ali i na činjenicu da je više pošti i novčarskih ustanova orobljeno na sličan način, istražitelji će sigurno od uhićenog 30-godišnjaka pokušati doznati i je li povezan s drugim razbojstvima.

Inače, od početka godine u Zagrebu i okolici policijske statistike bilježe, uključujući i događaj od četvrtka, 21 prepad na pošte. Razbojnici su 19 puta uspjeli “obaviti” posao do kraja, dok se u dva navrata radilo o pokušajima razbojstva.

Ako je suditi po tim brojkama, pošte su ovogodišnji hit među zagrebačkim razbojnicima, a neke su čak orobljene i više puta uzastopno. Samo u studenom orobljeno ih je pet, a usporedbe radi, tijekom 2015. u cijeloj zemlji prema podacima iz godišnjeg izvješća MUP-a za 2015., orobljeno ih je 40. Počinitelji su nađeni u 23 slučaja, a u tim prepadima razbojnici su se uspjeli domaći ukupno 1,2 milijuna kuna.     

>> Uz prijetnju vatrenim oružjem, opljačkao poslovnicu Hrvatske pošte u Albaharijevoj

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • istina_boli:

    Kad lopov opljacka lopova onda on prestaje biti lopov, cista matematika, minus i minus daju plus.

  • liliZG:

    a kaj je za to vrijeme radi zaštitar?