Naslovnica Vijesti Crna kronika

Užas u šumi kod Ogulina: Na dvojicu migranata odronila se stijena?

Policija je u nedjelju u 8.10 sati dobila dojavu od građanina na osnovi koje je u zaseoku Tomići u šumi pronađena grupa od 12 migranata.
12. kolovoza 2018. u 18:25 118 komentara 34555 prikaza
Granična policija RH u ophodnji državnom granicom u sprečavanju ulaska migranata iz BIH
Foto: Robert Anić/Pixsell

Zbog složenosti očevida, nove informacije o grupi migranata koje je karlovačka policija pronašla u nedjelju ujutro u šumi na području Drežnice, kod zaseoka Tomići, a među kojima je pronađeno i dvoje mrtvih, bit će poznate u ponedjeljak ujutro.

Migranti Primi, obradi i ekspresno vrati migranta doma

Ni nakon nekoliko sati policijskog očevida iz Policijske uprave karlovačke na konferenciji za novinare nisu iznijeli nove pojedinosti vezene uz pronađene migrante.

Službenica za odnose s javnošću PU karlovačke Senka Staroveški na kratkoj konferenciji za novinare ponovila je da je u nedjelju u 8.10 sati policija dobila dojavu od građanina na osnovi koje je u zaseoku Tomići na području Drežnice u šumi pronađena grupa od 12 migranata. Policija je među migrantima našla dvoje mrtvih. Zasad sve upućuje na nesretni slučaj, a riječ je o dvije muške osobe.

Migranti u Španjolskoj Sve više izloženi Madrid traži pomoć: Migranti nadiru u Španjolsku

Staroveški nije mogla izvijestiti ni o državljanstvu zatečenih migranata, jesu li to samo muškarci ili su s njima i žene i djeca, a rekla je tek da će se, zbog složenosti očevida, prve informacije za javnost moći dobiti tek u ponedjeljak ujutro. Isto tako, nije mogla odgovoriti je li u očevid, uz policiju, uključeno i državno odvjetništvo.

Kazala je samo da će se državno odvjetništvo uključiti u očevid ako se utvrdi nasilna smrt dvoje migranata.

Mjesto gdje je policija pronašla migrante nalazi se prilično južnije u odnosu na aktualnu ilegalnu rutu od državne granice s Bosnom i Hercegovinom koja vodi područjem uz Generalski Stol i uz Kupu, odakle se migranti pokušavaju ilegalno prebaciti u Sloveniju.

Kako 24sata neslužbeno doznaju, mladići su stradali dok su spavali uz makadamski put. Na njih se navodno odronilo veće kamenje. Pretpostavlja se kako su odron aktivirale šumske životinje. Jedan mladić preminuo je na mjestu od ozljeda, a drugi je ubrzo preminuo od posljedica iskrvarenja.

Video – Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

[video: 22524 / Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa]

Policija traga za krijumčarem kod Gračaca

Zadarska policija je jutros nešto iza 5 sati, na cesti između Udbine i Gračaca, spriječila pokušaj krijumčarenja ljudima.

Nakon što su kombiju austrijskih registarskih oznaka dali znak da se zaustavi, vozač to nije učinio, nakon čega je uslijedila potjera. Krijumčar je pobjegao u obližnju šumu, a u tijeku je potraga za njim, javlja Antena Zadar.

Glasnogovornik PU zadarske, Elis Žodan, rekao je kako je u tijeku potraga za vozačem.

- U kombiju je pronađeno 20-ak osoba, stranih državljana iz više država. Nitko nije ozlijeđen, ljudi su samo preplašeni" rekao je Žodan koji nije mogao potvrditi je li u kombiju bilo i djece - javlja Antena Zadar.

OSVOJITE MAKEOVER
Žudite za promjenom? Prijavite se na naš makeover i osvojite CCC cipele i torbicu

A1 izdvaja za Vas