Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mito i korupcija

Policajci privedeni jer su prodavali tajne podatke

MUP
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/2
21.10.2016.
u 15:56

Službenica PU zagrebačke u više je navrata drugim osumnjičenicima obavljala ovjere prometnih isprava, registracije i odjave osobnih vozila, a zauzvrat je uz novac dobivala i razne poklone

Zbog sumnje da su prodavali tajne policijske podatke u periodu između 15. lipnja i 13. listopada ove godine policija je u četvrtak u suradnji s USKOK-om privela i kazneno prijavila jednu zaposlenicu PU zagrebačke te jednog zaposlenika Ravnateljstva policije.

Podatke je u tom periodu od njih kupilo dvanaest osoba koje su također privedene i kazneno prijavljene, a prema neslužbenim informacijama te osobe nisu bile međusobno povezane u neku skupinu, nego je podatke svatko od njih kupovao "na svoju ruku". 

Službenica PU zagrebačke u više je navrata drugim osumnjičenicima obavljala ovjere prometnih isprava, registracije i odjave osobnih vozila, a zauzvrat je uz novac dobivala i razne poklone. Svi osumnjičeni prijavljeni su zbog primanja, odnosno davanja mita te zloporabe položaja i ovlasti te poticanja na zloporabu položaja i ovlasti. Prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka, podaci nisu dostupni bez prethodnog podnošenja opravdanog i obrazloženog zahtjeva nadležnom tijelu.

>> Pronađena djevojčica koja je navodno bila oteta u Zenici

Komentara 5

RS
rasta sev
18:27 21.10.2016.

Ja bi kupil tajni podatak od MUP-a RH - tko je nacrtal svastiku na Poljudu.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
22:14 21.10.2016.

Hm, ovakav članak iz kojeg se ništa ne da isčitati može napisati samo debos. Najvjerojatnije se nešto zbivalo, ali brate mili, ni nakon osam čitanja ne vidi se cilj inkriminacije osim nekoliko nabacanih suhoparnih nepovezanih insinuacija. Pa to će naa sudu pasti ko kruška i svi će umrijeti od smijeha. Nadam se da je MUP osmislio bolju informaciju, dokaze i konstrukciju, za razliku od ove novinske od koje samo boli glava od gluparanja.

MA
mario59
17:18 21.10.2016.

Pasek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije