Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA U BOLNICI U spletu nesretnih okolnosti policajac smrtonosno ranio bolesnika koji je nasrnuo sa škarama i iglom

Policajac hicem spasio liječnicu od agresivca

30.01.2009.
u 07:25

ZAGREB – Pucanj je odjeknuo u ambulanti. Svi smo se uspaničili. Nismo znali bismo li pobjegli ili se sakrili – rekla nam je zbunjeno starica ispred Hitne kirurške ambulante Kliničke bolnice Dubrava, gdje se iza zatvorenih vrata odigrala drama. Hrvoja J. (34), koji je u pratnji policije nešto poslije 5 sati doveden u Hitnu, nastrijelio je policajac na kojega je nasrnuo škarama i iglom. Hitac mu je probio bedrenu arteriju te je ubrzo iskrvario. Samo nekoliko sati ranije, oko 20 sati, poslije pet godina prvi put došao je vidjeti 11-godišnjeg sina.

Policajac usmrtio muškarca koji ga je napao škarama

– Daj mi samo da ga poljubim! – molio je bivšu punicu te dodao: – Mande, imam problema, ali bit ću bolje. Njoj je bilo čudno što je došao. Nije ga bilo otkako mu je umrla bivša žena, a njemu zabranjen pristup sinu.

– Javljao nam se telefonom, a posljednji smo ga put vidjeli prije dvije godine na sudu kada mu je suđeno za prijetnju i pokušaj ubojstva moje kćeri – kaže Manda M. Ona i njezin unuk prije šest godina spriječili su ga u naumu, a on je smješten u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.


Hrvoje J. na fotografiji s vjenčanja
Foto: 24 sata

– Godinu poslije nazvao ju je na posao i rekao joj da ide u vrtić ubiti sina. Nazvala me u suzama, ja sam otrčala po dijete, a ona se srušila i 20-ak minuta potom umrla – nastavila je Manda M. Nakon kćerine smrti skrbništvo nad dječakom dobili su ona i njezin suprug, a Hrvoje J. nije se pojavljivao do danas.

Nekoliko sati pošto je otišao, u 0.25 sati ženska osoba pozvala je policiju u Rakitovečku ulicu jer je primijetila sumnjivca u dvorištu. Što se poslije događalo, izvijestila je policija. Policajci su na križanju Kučevečke i Orlanske ulice u 0.40 sati pronašli muškarca koji je odgovarao opisu.

On im je pobjegao u dvorište kuće u Kuševečkoj 9 gdje se sakrio iza auta. Kada mu se policajac približio, ovaj ga je nekoliko puta udario šipkom od metra i pol po glavi. Ozlijedio je i drugog policajca, a kad je došao treći svi su pali i tada je svladan palicama i ulisičen.

Pristigla su još četvorica policajaca pa su ga unijeli u vozilo gdje je pokušao nogama udariti policajca i više puta je glavom udario u pod. Iz policijske postaje Hitna pomoć ga je prevezla u KB Dubrava gdje su liječnici inzistirali da mu se skinu lisice. Tada je on ustao iz kolica i liječnicu uhvatio za vrat i kosu, uzeo stalak za infuziju, iščupao iglu te krvareći prijetio da ima hepatitis. Zatim je bacio stalak, zgrabio škare, preskočio ležaj i nasrnuo na policajca koji ga je tada ranio.

Liječnici i policajci priskočili su, ali, on se opirao i pokušao policajcu izvući pištolj iz futrole. Tada je ulisičen i pružena mu je pomoć. Ali, u 6.15 sati je umro.


Liječnica spasila pacijenticu

Za okršaja u ambulanti je iza muškarca bila pacijentica na kolicima. No, liječnica je uspjela ženu izgurati iz ambulante prije pucnja. U ambulanti su bila trojica policajaca kao osiguranje i još dvojica iz ekipe za očevide koji su ga trebali ispitati o ozljedama za prve intervencije.


Policajac pucao u nužnoj obrani

Jedan od dvojice policajaca ozlijeđenih za okršaja sa Hrvojem J. prilikom prve intervencije, zadržan je u Klinici za traumatologiju. Unutarnja kontrola zagrebačke policije zaključila je kako je upotreba oružja bila opravdana. Zagrebačka policija sazvala je izvanrednu konferenciju za novinare jučer u popodnevnim satima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije