Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Racija u Bruxellesu

Je li još uvijek na slobodi terorist koji je koordinirao napade u Parizu?

Belgija policija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.12.2015.
u 20:56

Belgijski dnevnik Het Nieuwsblad u ponedjeljak je objavio da su napadači, od kojih su sedmorica ubijena 13. studenoga, neposredno uoči napada bili u kontaktu s dva broja mobitela u Belgiji

Belgijska policija pustila je na slobodu pet osoba koje je nakratko pritvorila zbog sumnje u povezanost s prošlomjesečnim napadima u Parizu, za koje nadležne službe u Belgiji i Francuskoj nastoje utvrditi kako su bili organizirani.

Belgijski dnevnik Het Nieuwsblad u ponedjeljak je objavio da su napadači, od kojih su sedmorica ubijena 13. studenoga, neposredno uoči napada bili u kontaktu s dva broja mobitela u Belgiji, a istražitelji vjeruju da je osoba koja je imala te mobitele možda koordinirala pariške napade, u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Belgijska policija u središtu Bruxellesa provela je raciju u pokušaju da ulovi tu osobu, ali je nije pronašla, javili su belgijski mediji. Policija je u nedjelju navečer upala u kuće u Dansaertu, mondenoj četvrti Bruxellesa, i uhitila trojicu muškaraca, dok je u četvrti Laeken, u sjevernom dijelu grada, privela još dvojicu, na temelju analize telefonskih poziva, priopćilo je ujutro tužiteljstvo.

Nakon pariških napada, istraga se usredotočila na susjednu Belgiju gdje je uhićeno više ljudi pod sumnjom da su pomagali napadačima. Salah Abdeslam, rodom iz Bruxellesa, koji se sumnjiči za izravnu umiješanost u napade u Parizu, i dalje je u bijegu.

>>Uhićenja u Bruxellesu vezana za pariške napade

>>Teroristi izbili turizmu u EU milijardu dolara

Komentara 3

ST
stomugromova
21:38 21.12.2015.

"Slučajno" su ga 3 puta propustili !! Još jedna u nizu false flag operacija.

Avatar naroz
naroz
23:10 21.12.2015.

ahhh vec smo zaboravili njega

ZI
zimerman
22:56 21.12.2015.

Treba pocet primijenjivat ostar zakon bez politicke korektnosti , jedino tsko ce se ovi krvnici pohvatat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije