Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boko Haram

Pokuša li netko osloboditi otete djevojčice, odmah ćemo ih sve pobiti

Boko Haram
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
14.05.2014.
u 10:30

Svi ćemo u raj – djevojke jer su sada muslimanke, a mi jer smo ih preobratili na islam

– Kunem vam se Alahom, nećemo pustiti djevojke dok iz zatvora nevjernika i američkih plaćenika u Nigeriji ne puste našu braću, kazao je ekskluzivno za Večernji list Mohamad Dyjteka Aba Obayda, jedan od glasnogovornika zločinačko-terorističke organizacije Boko Haram koja je povezana s Al-Qai’dom.

Aba Obaydu, do kojeg smo došli preko nigerijskog posrednika, čekali smo da se javi punih deset dana. S nepoznatog broja javio nam se objašnjavajući da zbog svoje sigurnosti ne može dugo razgovarati.

Recitiraju Kur’an

– Djecu nikada neće naći, čak ni uz pomoć američkih letjelica koje su poslali. Bilo kakav vojni pokušaj oslobađanja djece završit će njihovom smrću, u to budite sigurni – kazao je Aba Obayda govoreći lošim arapskim te istaknuo da će otmica biti još sve dok su njihova braća u zatvorima.

– Neka se obitelji tih djevojaka osjećaju i pate kao i naš vođa Abubakar Shekau kojem je nevjerna nigerijska vojska otela ženu i djecu – kazao je Aba Obayda, napominjući kako za razliku od otmičara obitelji njihova vođe, koji će živjeti u vječnom paklu, njima će Alah podariti raj jer su preobratili djevojke na islam.

– Kako kaže naš vođa, mi smo ih zapravo oslobodili. A znate li kako? Postale su muslimanke i ići će u raj kad umru – naglasio je član terorističke organizacije Mohamad Dyjteka Aba Obayda.

U međuvremenu, pojavila se snimka vođe nigerijske islamističke terorističke grupe Boko Haram, Abubakara Shekaua, na kojoj je prikazano stotinjak djevojčica odjevenih u hidžabe kako recitiraju dijelove Kur’ana i mole se.

Ne tražite ih u Nigeriji

Glasnogovornik nigerijske vlade kazao je da vlada razmatra sve opcije pa čak i puštanje iz zatvora članova te terorističke organizacije koji su osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne.

I dok američki obavještajni stručnjaci analiziraju snimke kako bi otkrili gdje se nalaze djevojčice te američke špijunske letjelice nadlijeću područje, u Nigeriji nitko ne vjeruje da se djeca još uvijek nalaze na nigerijskom teritoriju. Profesor političkih znanosti na sveučilištu u glavnom gradu Nigerije Abuji i stručnjak za islamističke terorističke organizacije Yusef Hamza vjeruje da su djeca već odavno napustila Nigeriju jer, kako kaže, već dulje vrijeme analizira rad terorističke organizacije Boko Haram i siguran je da bi djevojke već našli da su još u Nigeriji.

– Suludo ih je tražiti na teritoriju Nigerije. Vjerujem da su djeca prebačena u Kamerun i Čad gdje Boko Haram ima jaka uporišta – naglasio je Yusef Hamza.

Komentara 24

Avatar una12
una12
10:53 14.05.2014.

Toci ce i taj majmun na red, kad tad.

DI
dokazano.istinito
16:13 14.05.2014.

komsije 1990-tih su imali masovno zarobljavanja , i zlostavljanja

DI
dokazano.istinito
15:11 14.05.2014.

zvuci mi poznato odnekle , komsije moji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije