Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđena dvojica ilegalnih imigranata

'Pokucali smo, nitko nije otvorio vrata, pa smo provalili..."

Migranti
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
03.01.2020.
u 16:08

Tog dana padala je kiša, pa su, kako su ispričali, odlučili ući u kuću kako bi posušili svoju odjeću i uzeli suhu koju pronađu. Vidjeli su da u kući nema nikoga, pokucali su na vrata, no kako ih nitko nije otvorio, jedan od njih razbio je prozor

Dvojica Marokanaca u dobi od 25 i 41 godine osuđena su na šest mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana, zbog provale u obiteljsku kuću i krađe odjeće u međimurskom selu Štrigovi. To je jedna od malobrojnih presuda ilegalnim imigrantima koji na putu prema zapadnoeuropskim zemljama provaljuju u kuće u Hrvatskoj.

U noći s 9. na 10. prosinca prošle godine metalnim štapom razbili su prozorsko staklo, ušli u kuću i ukrali odjeću u vrijednosti oko 300 kuna. Priznali su počinjenje kaznenog djela. Naveli su da su državljani Maroka i da su bili na putu za Sloveniju. Tog dana padala je kiša, pa su, kako su ispričali, odlučili ući u kuću kako bi posušili svoju odjeću i uzeli suhu koju pronađu. Vidjeli su da u kući nema nikoga, pokucali su na vrata, no kako ih nitko nije otvorio, jedan od njih razbio je prozor. U kući su i prespavali, a sa sobom su nakon odmora odnijeli zelenu žensku jaknu, trenirku i majicu.

Obojica su bez posla i dosad nisu bili osuđivani. Obojica imaju završenu osnovnu školu, jedan je neoženjen i bez djece, a drugi ima dvoje djece. S obzirom na to da su slabog imovnog stanja i strani državljani koji nemaju prijavljeno boravište u Hrvatskoj, Općinski sud u Čakovcu oslobodio ih je plaćanja troškova sudskog postupka.

U Karlovcu je u listopadu na tri mjeseca zatvora osuđen 22-godišnji Alžirac koji je u općini Rakovici ukrao automobil kako bi, kako je rekao, što prije stigao u Sloveniju. Sirijac star 31 godinu skrivio pak je potkraj listopada kod Vrgorca prometnu nesreću u ukradenom automobilu. Dovezao se na biciklu do kuće, ušao u garažu i i ukrao automobil. Mladi Marokanac početkom prošle godine osuđen na godinu dana zatvora zbog krađe mobitela na Zrinjevcu.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
11:57 04.01.2020.

dobili su 6 mjeseci zatvora pod uvjetom da ponove djelo u slijedećih godinu dana, dakle nisu dobili ništa. Trebali su ih barem polijati s katranom, posuti s perjem i vritanjak preko grane. Ionako će uskoro biti u dojčlandu.

RM
ruzica_mario
18:36 03.01.2020.

jel i marokanci bjeze od rata??

CO
cokoljindica
18:49 03.01.2020.

Jel u Maroku takvo ponasanje uobicajeno , legalno. Poslije odsluzene kazne treba ih protjerat za Maroko, a ne u okolicu odakle bi vec sutradan dotrcali nazad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije