Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENA PRESUDA

Uhvatio ih u krađi: Dobili četiri godine zatvora jer su nesretnog Stjepana zatukli u dvorištu

lisice, uhićenje
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
02.01.2020.
u 12:07

Oko 23 sata krenuli su u krađu goriva, ali ih je vlasnik zatekao ispred kuće

Vrhovni sud potvrdio je prošli tjedan presudu Ivici Vlajiću (37) i Miroslav Lefleru (39) koji su zbog teškog ozljeđivanja i smrti Stjepana Bukovca (64) dobili po četiri godine bezuvjetnog zatvora.

Kobne noći u studenome 2012. godine, oko 23 sata u okolici Grubišnog Polja, dvojac je upao u Bukovčevo dvorište kako bi mu ukrao gorivo. No, on ih je tamo zatekao, pa su ga tvrdim predmetima izudarali po glavi. Nesretnik je u padu na tlo glavom udario u beton.

Pretpostavlja se da su ga izudarali ručnom svjetiljkom koja nikad nije pronađena i zidarskom ''fanglom'' koju su tamo uzeli.

Stjepan Bukovac, kako je ustanovljeno vještačenjem, zadobio je u napadu “prijelom kostiju lubanje s krvarenjem izvan i unutar moždanih ovojnica s nagnječenjem moždanog tkiva u predjelu lijeve hemisfere mozga”.

Preminuo je u bolnici 20 dana nakon bestijalnog napada. Tijekom suđenja Vlajić i Lefler prebacivali su krivnju jedan na drugoga, ali Županijski sud u Bjelovaru na kraju ih je obojicu osudio na bezuvjetne zatvorske kazne.

Proglašeni su krivima za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a u kaznu će im se uračunati vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od studenoga 2012. do siječnja 2013. godine.

Ivica Vlajić iz Grubišnog Polja i Miroslav Lefler iz Zagreba žalili su se na presudu, ali Vrhovni sud RH odbio je sve njihove žalbene navode. Uskoro će, dakle, morati u zatvor.

Ključne riječi

Komentara 19

BM
bmarchy
13:08 02.01.2020.

Dakle,toliko vrijedi ljudski život u Hrvatskoj.......

SM
san.martino
12:56 02.01.2020.

Ajde dobro,navikli smo vec da je pravosudje u lijepoj nasoj sprdacina a suci redikuli!

TR
trudimSe
12:51 02.01.2020.

sudac sramoto!!!! da ti se dogodi tako nes u familiji kak bi presudio, srami se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije