Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra u Večernjem

Pokret kojem je zabranjeno okupljanje u Londonu

XR
Foto: Henry Nicholls/REUTERS/PIXSELL
15.10.2019.
u 19:17

Potezi koje povlače doista su radikalni i neuobičajeni

Dok u Hong Kongu ljudi prosvjeduju za više demokracije, u Ekvadoru zbog sve lošijeg životnog standarda, u Europi je to posve drukčije. U posljednjih godinu dana u državama EU počeli su sve glasniji i radikalniji prosvjedi relativno mlade skupine koja se naziva XR, tj. Extinct Rebellion. Pokret je to koji žestoko, nekonvencionalnim metodama prosvjeduje protiv klimatskih promjena.

Potezi koje povlače doista su radikalni i neuobičajeni. Prošloga se vikenda tako jedan od pripadnika XR-a uvukao na aerodrom London City, popeo na zrakoplov British Airwaysa i zalijepio se za njegov vrh. Lani se superljepilom nekoliko pripadnika XR-a zalijepilo za vrata Buckinghamske palače u Londonu, a zatim su izlijevali umjetnu krv po Downing streetu, ulici u kojoj je rezidencija britanskog premijera. U Njemačkoj su okupirali mostove u Berlinu i Kölnu, stvarajući ogromne gužve i paralizirajući promet.

>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo: 

>> Drastične kazne za navijače

>> Pet zločina koji Zadar pretvaraju u grad slučaj

>> Kriza u koaliciji: Popuštanja još nema

>> Bundeva na 15 načina

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar raco
raco
08:16 16.10.2019.

A kako da običan puk bez novca i političke moći išta drugo napravi osim ovakvih prosvjeda. Jedan Al Gore nije uspio dovoljno glasno reći da je zemlja u banani. Jedino još ostaju ovakvi prosvjedi.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
11:15 16.10.2019.

Kaze Al Gore stedite vodu kad perete ruke ,grijte jednu sobu,vozite bicikl..... A onda se privatnim avionom vrati ,Helikopter ga doveze do njegovog ranca od par tisuca hektara u Texasu ude u svoju vilu od par tisuca m2 s podnim grijanjem ,okupa se u olimpijskom bazenu a kasnije provoza po rancu u 4x4 auticu koji trosi 35 litara na 100 km .pa sutra dan novi eko aktivizam ,takvi ce sutra doc na vlast

XA
xaron
07:44 16.10.2019.

Ovi rebeli i nemaju šta ponuditi, ali ni ovi na vlasti nisu ništa bolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije