Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj brenda

Pokrenut stečaj Vjesnika, dug zaposlenicima 10 milijuna kuna

'16.02.2012., Zagreb - Prema najavama iz Vlade RH, dnevnom listu Vjesnik prijeti gasenje.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
12.09.2012.
u 19:57

Zaposlenici dnevnog lista Vjesnik bez primanja su osam mjeseci, a država im je dosad isplatila samo tri minimalne plaće

Stečaj tvrtke Narodne novine press d.o.o., koja je izdavala dnevni list Vjesnik, otvorit će se u nekoliko sljedećih dana. Prvo ispitno ročište je održano, nitko nije imao ništa protiv stečaja, pa se za pokretanje postupka čeka još samo stečajni upravitelj. Stečaj je predložila Porezna uprava, koja od Narodnih novina press potražuje oko 4,5 milijuna kuna za doprinose.

Kraj je to jednog novinarskog brenda, ali i neizvjesnosti stotinjak zaposlenika koji unatoč prestanku tiskanja dnevnog lista nisu izgubili posao. Tvrtka im do danas duguje osam plaća. Dio potraživanja zaposlenika koja su narasla na oko 10 milijuna kuna, namirena su, ali je riječ o iznosu istovjetnom trima minimalnim plaćama, a najviše čemu se mogu nadati su još tri minimalca nakon stečaja.

Dugovi prema radnicima tek su dio obveza tvrtke koja tiskari Vjesnik duguje milijune za tiskanje, a ima obveze i prema dobavljačima, kojima zbog blokade računa nije mogla platiti ni kune od sredine ožujka. Zaposlenici i vjerovnici teško će se naplatiti jer je knjigovodstvena vrijednost tvrtke svega milijun kuna, a stvarna još i manja.

 

Komentara 1

DR
drugTitoforever
20:56 12.09.2012.

Vise bih volio da je ovaj zuti smrad od novina otisao u stecaj nego Vjesnik, ali jos ima vremena ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije