Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Govor mržnje

Pokrenut postupak protiv emisije Bujica: 'Migranti namjerno šire sidu'

Bujica
Foto: screenshot
09.11.2018.
u 16:44

Gosti Velimira Bujanca migrante su nazivali 'crnčugama i Arapima koji siluju i ubijaju', 'divljacima s istoka', 'teroristima i kriminalcima'

Vijeće za elektroničke medije pokrenulo je postupak protiv televizijske emisije "Bujica" koji vodi Velimir Bujanec, a koja je emitirana 5. studenoga na nekoliko lokalnih televizija.

U emisiji se pričalo o Marakeškom sporazumu, odnosno migrantima, a gosti su bili Franko Čirko koji je predstavljen kao predsjednik organizacije Generacija obnove te analitičar Zoran Grgić.

Njih su dvojica migrante nazivali 'crnčugama i Arapima koji siluju i ubijaju', 'divljacima s istoka', 'teroristima i kriminalcima', a najupečatljivija je definitivno bila izjava kako migranti "namjerno šire sidu oko sebe".

– On je skinuo majicu, namjerno se zagrebao da bi namjerno širio sidu oko sebe – rekao je Grgić u emisiji.

Zbog takvih i sličnih izjava Vijeće za elektroničke medije zatražilo je očitovanje televizijskih nakladnika Z1 Televizija d.o.o, Slavonsko-brodska televizija d.o.o. (SBTV), OAR d.o.o. (Osječka televizija), Mijor d.o.o. (Srce TV), Robur j.d.o.o. (Adriatic TV) i Televizije Jadran d.o.o (Jadran TV).

– Temeljem pristiglih pritužbi i novinarskih upita, a nakon obavljenog nadzora nad radom nakladnika, utvrđeno je da postoji racionalna i opravdana sumnja da konkretna emisija „Bujica“ sadrži dijelove koji nisu u skladu s člankom 12. stavak 2 Zakona o elektroničkim medijima – priopćili su.

Iako se Bujanec u emisiji nekoliko puta ogradio od izrečenih teza, nije prekinuo svoje goste, a televizija Z1 je na dnu ekrana pustila kako "stavovi izgovoreni u emisiji nisu nužno stavovi Z1 Televizije".

>> Migranti na graničnom prijelazu Maljevac

Komentara 189

PA
Panonski
16:59 09.11.2018.

U Bihaću pokušaj silovanja 13-godišnje djevojčice....ZAŠTO HR MEDIJI ŠUTE O TOME????

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
16:52 09.11.2018.

Zasto je uvreda nekoga nazvati Arapom ?

Avatar Le-Freak
Le-Freak
16:55 09.11.2018.

Napokon. Evo razloga da se zabrani rad svima koji nisu na sorosevoj ili velikosrbskoj liniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije