Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pokrenut postupak protiv emisije Bujica: 'Migranti namjerno šire sidu'

Gosti Velimira Bujanca migrante su nazivali 'crnčugama i Arapima koji siluju i ubijaju', 'divljacima s istoka', 'teroristima i kriminalcima'
09. studenoga 2018. u 16:44 189 komentara 16764 prikaza
Bujica
Foto: screenshot

Vijeće za elektroničke medije pokrenulo je postupak protiv televizijske emisije "Bujica" koji vodi Velimir Bujanec, a koja je emitirana 5. studenoga na nekoliko lokalnih televizija.

Milan Ivkošić Briše se rasizam Zokija, Dončića, Bauka, a prišiva Hasanbegoviću, Esih, Bujancu...

U emisiji se pričalo o Marakeškom sporazumu, odnosno migrantima, a gosti su bili Franko Čirko koji je predstavljen kao predsjednik organizacije Generacija obnove te analitičar Zoran Grgić.

Njih su dvojica migrante nazivali 'crnčugama i Arapima koji siluju i ubijaju', 'divljacima s istoka', 'teroristima i kriminalcima', a najupečatljivija je definitivno bila izjava kako migranti "namjerno šire sidu oko sebe".

– On je skinuo majicu, namjerno se zagrebao da bi namjerno širio sidu oko sebe – rekao je Grgić u emisiji.

Velimir Bujanec 'Hvala svima' Bujanec objavio video s vjenčanja: 'Spektakularne snimke iz zraka'

Zbog takvih i sličnih izjava Vijeće za elektroničke medije zatražilo je očitovanje televizijskih nakladnika Z1 Televizija d.o.o, Slavonsko-brodska televizija d.o.o. (SBTV), OAR d.o.o. (Osječka televizija), Mijor d.o.o. (Srce TV), Robur j.d.o.o. (Adriatic TV) i Televizije Jadran d.o.o (Jadran TV).

– Temeljem pristiglih pritužbi i novinarskih upita, a nakon obavljenog nadzora nad radom nakladnika, utvrđeno je da postoji racionalna i opravdana sumnja da konkretna emisija „Bujica“ sadrži dijelove koji nisu u skladu s člankom 12. stavak 2 Zakona o elektroničkim medijima – priopćili su.

Anka Mrak-Taritaš i Velimir Bujanec 'Evo jedna torbica' Bujanec opet prozvao Mrak-Taritaš, ona mu odgovorila odličnom fotomontažom

Iako se Bujanec u emisiji nekoliko puta ogradio od izrečenih teza, nije prekinuo svoje goste, a televizija Z1 je na dnu ekrana pustila kako "stavovi izgovoreni u emisiji nisu nužno stavovi Z1 Televizije".

>> Migranti na graničnom prijelazu Maljevac

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
 • Panonski:

  U Bihaću pokušaj silovanja 13-godišnje djevojčice....ZAŠTO HR MEDIJI ŠUTE O TOME????

 • Avatar neurazumljiv
  neurazumljiv:

  Zasto je uvreda nekoga nazvati Arapom ?

 • Avatar Le-Freak
  Le-Freak:

  Napokon. Evo razloga da se zabrani rad svima koji nisu na sorosevoj ili velikosrbskoj liniji.