Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Pokrenut ćemo pravi sudski tsunami protiv banaka'

Pravomoćna presuda u slučaju Franak najveći je i najpozitivniji događaj za hrvatsko društvo u suvremenoj neovisnoj Hrvatskoj - kaže saborski zastupnik Goran Aleksić
22. srpnja 2018. u 09:12 36 komentara 3373 prikaza
Goran Aleksić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sabor je objavio da su od svih zastupnika građani najviše posjećivali vašu osobnu stranicu. Jeste li ponosni?

Nisam ponosan, nego zadovoljan. Posebno ako kažem da SNAGA nema plaćeni PR. Svoj rad mogu opisati ukratko riječima – proaktivna transparentnost.

Franak organizirala pobjeda Udruge Franak Ništetna i valutna klauzula! Odštete bi mogle biti i 15-ak milijardi kuna

Što je razlog tolikim klikovima? Stara slava oko slučaja Franak ili angažman oko novih tema koje ste otvarali u Saboru?

Svakodnevno komuniciram s ljudima putem društvenih mreža. Svakome čovjeku odgovorim na pitanje. Aktivan sam u rješavanju problema vezanih za nezakonit rad banaka. Neke nove teme jesu otvorene, ali ipak sam zanimljiv ponajprije zbog dužničkih problema. Možda je ipak u tome važna i moja osobnost. Doživljavam sebe kao iskrena i direktna čovjeka, od mene ne treba očekivati nikakvo muljanje.

udruga franak Krediti u švicarcima Udruga Franak: Tužite banke, nigdje niste potpisali da ne možete to napraviti

Što očekujete od najnovije presude Visokog trgovačkog suda i koje probleme dužnika još smatrate neriješenima?

Očekujem da Udruga Franak kvalitetno pripremi teren za tužbe, u čemu sudjelujem i kreativno i operativno, da dogovorimo suradnju s odvjetnicima, i nakon toga pokrenemo jedan pravi sudski tsunami. Neriješen je još uvijek problem nezakonito utvrđenih fiksnih kamatnih marži u eurskim i kunskim kreditima, a taj problem nastojat ću riješiti zakonom.

No, volja HDZ-a i ministra financija u tome će biti presudna. Pravomoćna presuda u slučaju Franak najveći je i najpozitivniji događaj za hrvatsko društvo u suvremenoj neovisnoj Hrvatskoj, to je događaj koji omogućuje da oštećeni potrošači dobiju odštetu, ali i da BDP znatno poraste u sljedećih pet godina te se time omoguće bolji gospodarski rezultati, a time i kreditni rejting RH.

Goran Aleksić Krediti u švicarcima Aleksić: Ovo je trebalo doći prije šest godina, i dalje sam skeptičan

Banke propasti neće, guverner Vujčić već je izjavio da su stabilne i da mogu podnijeti trošak koji će imati.

Ako znamo da u ovome trenutku banke imaju 27 milijardi kuna likvidnosti, da su u posljednjih 10 godina profitirale više od 50 milijardi kuna, da su podijelile silne dividende i bonuse menadžerima upravo zahvaljujući pelješenju građana, onda možemo samo potvrditi da je to što je guverner HNB-a izjavio istina.

Inicijativa Ovršni ustanak ispred Sabora urudžbirala donacije Martini Dalić

Goran Aleksić
1 / 6
Inicijativa Ovršni ustanak u nedjelju je na Trešnjevačkom placu skupljala je donacije za bivšu ministricu gospodarstva Martinu Dalić. 
Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
 • cinbenik:

  Banke su samo radile na bogacenju,odmah po dolasku emigrantsko poHercegvacene vlade 90ih,pocela je pljacka Hrvata...Baustelki obrazovani,odmah su pogodovali bankama ,da stvore uvjete za pljacku.....No to nista nije smetalo omadjijanim Hrvatima ,i koje su opljackali,oni i dalje stoje uz HDZe....Banke su ... prikaži još! iskoristile nase "baustelce",oni su preko veze dovodili agente stranih banaka,koji su mitom i korupcijom"uvjereili" domoljube iz stranke opasnih namjera,da rade pod najpovoljnijim uvjetima u korist banke...Sloveniju nisu uspjeli uvjeriti,jer su Sloveniju nastavili voditi totalitaristi iz Kumrovackih skola,pa su radili za svoj nardo,nisu radili pljacku,pretvorbu i privatizaciju,nego normalnu tranziciju.....Cak su i Srbi ,izbjegli to pljackanje,pa i BiH i ostale republike YU.....No niti jedna bivsa republika,njje imala emigraciju poHercegvacenja Hrvata domoljuba...Od silne ljubavi unistili su sve Hrvatsko...Banke su samo radile u skladu sa HDZe zakonima pljacke,pretvaranja i unistenja svega Hrvatskog...Banke su samo radile svoj posa,a HDze omadjijani biraci su tako shvatili "tisucljetnisan" i po nagovoru crkve i dan danas daju podrzku stranki opasnuih namjera....

 • Avatar gordi
  gordi:

  bravo g. Aleksiću vi ste jedini političar koji se bori za građane a ne samo za sebe...ali treba se borit i protiv kamata u markama a sada u eurima koje banke ubiru...borite se da se vrate glavnice u svim valutama ... prikaži još! a kamate su ionako odavno vračene...svka vam čast

 • vizgan77:

  napave radila u banci,pametnomu dosta.A Vi gospodine Aleksiću samo naprijed s udrugom Franak,neka kmeče...