Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Aleksić

'Pokrenut ćemo pravi sudski tsunami protiv banaka'

Goran Aleksić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.07.2018.
u 09:12

Pravomoćna presuda u slučaju Franak najveći je i najpozitivniji događaj za hrvatsko društvo u suvremenoj neovisnoj Hrvatskoj - kaže saborski zastupnik Goran Aleksić

Sabor je objavio da su od svih zastupnika građani najviše posjećivali vašu osobnu stranicu. Jeste li ponosni?

Nisam ponosan, nego zadovoljan. Posebno ako kažem da SNAGA nema plaćeni PR. Svoj rad mogu opisati ukratko riječima – proaktivna transparentnost.

Što je razlog tolikim klikovima? Stara slava oko slučaja Franak ili angažman oko novih tema koje ste otvarali u Saboru?

Svakodnevno komuniciram s ljudima putem društvenih mreža. Svakome čovjeku odgovorim na pitanje. Aktivan sam u rješavanju problema vezanih za nezakonit rad banaka. Neke nove teme jesu otvorene, ali ipak sam zanimljiv ponajprije zbog dužničkih problema. Možda je ipak u tome važna i moja osobnost. Doživljavam sebe kao iskrena i direktna čovjeka, od mene ne treba očekivati nikakvo muljanje.

Što očekujete od najnovije presude Visokog trgovačkog suda i koje probleme dužnika još smatrate neriješenima?

Očekujem da Udruga Franak kvalitetno pripremi teren za tužbe, u čemu sudjelujem i kreativno i operativno, da dogovorimo suradnju s odvjetnicima, i nakon toga pokrenemo jedan pravi sudski tsunami. Neriješen je još uvijek problem nezakonito utvrđenih fiksnih kamatnih marži u eurskim i kunskim kreditima, a taj problem nastojat ću riješiti zakonom.

No, volja HDZ-a i ministra financija u tome će biti presudna. Pravomoćna presuda u slučaju Franak najveći je i najpozitivniji događaj za hrvatsko društvo u suvremenoj neovisnoj Hrvatskoj, to je događaj koji omogućuje da oštećeni potrošači dobiju odštetu, ali i da BDP znatno poraste u sljedećih pet godina te se time omoguće bolji gospodarski rezultati, a time i kreditni rejting RH.

Banke propasti neće, guverner Vujčić već je izjavio da su stabilne i da mogu podnijeti trošak koji će imati.

Ako znamo da u ovome trenutku banke imaju 27 milijardi kuna likvidnosti, da su u posljednjih 10 godina profitirale više od 50 milijardi kuna, da su podijelile silne dividende i bonuse menadžerima upravo zahvaljujući pelješenju građana, onda možemo samo potvrditi da je to što je guverner HNB-a izjavio istina.

Inicijativa Ovršni ustanak ispred Sabora urudžbirala donacije Martini Dalić

Goran Aleksić
1/6

Komentara 36

CI
cinbenik
10:12 22.07.2018.

Banke su samo radile na bogacenju,odmah po dolasku emigrantsko poHercegvacene vlade 90ih,pocela je pljacka Hrvata...Baustelki obrazovani,odmah su pogodovali bankama ,da stvore uvjete za pljacku.....No to nista nije smetalo omadjijanim Hrvatima ,i koje su opljackali,oni i dalje stoje uz HDZe....Banke su iskoristile nase "baustelce",oni su preko veze dovodili agente stranih banaka,koji su mitom i korupcijom"uvjereili" domoljube iz stranke opasnih namjera,da rade pod najpovoljnijim uvjetima u korist banke...Sloveniju nisu uspjeli uvjeriti,jer su Sloveniju nastavili voditi totalitaristi iz Kumrovackih skola,pa su radili za svoj nardo,nisu radili pljacku,pretvorbu i privatizaciju,nego normalnu tranziciju.....Cak su i Srbi ,izbjegli to pljackanje,pa i BiH i ostale republike YU.....No niti jedna bivsa republika,njje imala emigraciju poHercegvacenja Hrvata domoljuba...Od silne ljubavi unistili su sve Hrvatsko...Banke su samo radile u skladu sa HDZe zakonima pljacke,pretvaranja i unistenja svega Hrvatskog...Banke su samo radile svoj posa,a HDze omadjijani biraci su tako shvatili "tisucljetnisan" i po nagovoru crkve i dan danas daju podrzku stranki opasnuih namjera....

Avatar gordi
gordi
10:33 22.07.2018.

bravo g. Aleksiću vi ste jedini političar koji se bori za građane a ne samo za sebe...ali treba se borit i protiv kamata u markama a sada u eurima koje banke ubiru...borite se da se vrate glavnice u svim valutama a kamate su ionako odavno vračene...svka vam čast

VI
vizgan77
10:30 22.07.2018.

napave radila u banci,pametnomu dosta.A Vi gospodine Aleksiću samo naprijed s udrugom Franak,neka kmeče...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije