Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'zbog osvete su imali cilj'

DORH otkrio strašne detalje tučnjave u kojoj je teško stradao Ivan Mikuljan

Ivan Mikuljan
Foto: Privatni album/Facebook
28.08.2018.
u 15:15

Preostali okrivljenici, osnovano se sumnja, sudjelovali su u navedenoj tučnjavi odnosno međusobno su si zadavali udarce nogama i rukama

Nakon tučnjave u Vinkovcima, tijekom koje je Ivan Mikuljan iz Andrijaševaca zadobio teške tjelesne ozljede radi kojih je još u KBC Osijek, oglasilo se i Državno odvjetništvo u Vukovaru.

Prema navodima s njihove službene stranice na temelju kaznene prijave Policijske postaje Vinkovci protiv prvoosumnjičenika (1999.) zbog kaznenog djela osobito teška tjelesna ozljeda, i prema maloljetniku (2001.) zbog kaznenog djela pokušaj teške tjelesne ozljede te protiv osmorice osumnjičenika (1996., 1999., 1998., 2000., 2000., 1997., 1999. i 1995.) i prema pet maloljetnika (2001., 2000.,  2002., 2002. i 2001.) zbog kaznenog djela sudjelovanje u tučnjavi Državno odvjetništvo u Vukovaru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv osam okrivljenika, a u odnosu na prijavljene maloljetnike će se u posebnom predmetu postupiti sukladno odredbama Zakona o sudovima za mladež.

- Postoji osnovana sumnja da je 22. kolovoza 2018. u 01,42 sati u Vinkovcima prvookrivljenik, nakon što je prethodno sa svojim prijateljima i tri prijavljena maloljetnika, radi osvete zbog prethodnog sukoba u Rokovcima, putem društvene mreže dogovorio fizički obračun sa sedmookrivljenikom i osmookrivljenikom, žrtvom i drugom dvojicom prijavljenih maloljetnika, u cilju da teško povrijedi mušku osobu (1997.).

Osnovano se sumnja da je stisnutom šakom tom muškarcu zadao udarac u predjelu lica pri čemu je ovaj pao na tlo i zatiljkom udario u betonsku podlogu te zadobio teške i po život opasne ozljede. Preostali okrivljenici, osnovano se sumnja, sudjelovali su u navedenoj tučnjavi odnosno međusobno su si zadavali udarce nogama i rukama te stojeći u neposrednoj blizini pružali podršku članovima svoje grupe u obračunu sa suprotstavljenom grupom, navodi se u izvješću Državnog odvjetništva u Vukovaru.

Dodaju i kako također postoji osnovana sumnja da je ispitani maloljetnik (2001.) tijekom navedene tučnjave, u cilju da teško tjelesno ozljedi drugog maloljetnika (2001.), zadao mu dva udarca u glavu uslijed kojih je ovaj pao na tlo. Nakon toga mu je zadao još pet udaraca nogom u predjelu desnog ramena i leđa zadavši mu tjelesne ozljede. 

- Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja prvookrivljenika ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage za mladež Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv navedenog okrivljenika  koji je sudac istrage odbio i okrivljeniku odredio mjere opreza Zakona o kaznenom postupku, pa je protiv tog rješenja podnesena žalba.

Protiv ispitanog maloljetnika je, na prijedlog ovog državnog odvjetništva, sudac za mladež Općinskog suda u Vukovaru nakon ispitivanja odredio mjere opreza Zakona o kaznenom postupku, stoji u priopćenju Državnoga odvjetništva. 

Komentara 59

Avatar navijač
navijač
15:42 28.08.2018.

Zakon je suviše blag za maloljetnike, šta oni uopće traže vani u to doba. Zakon ih štiti a oni se međusobno ubijaju. Doslovce svi sudionici ove tučnjave su zaslužili oštre kazne, ali od toga neće biti ništa. Jedino je ovajj stradali izvukao deblji kraj ovoga puta.

Avatar babas
babas
15:55 28.08.2018.

Nije ovaj u komi od pada već od cipelarenja u potiljak.

DR
Drmiha
15:40 28.08.2018.

a kad ja napisem da je dogovorena tuca gdje je neko morao izvuci deblji kraj meni se psuje i pise da branim nekoga . eto komunjare gdje je sada oni 13 ili 14 prijatelja mladoga Culeja sto su tukli jednoga mirnoga djecaka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije