Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.08.2019. u 16:13

Pretučenim Srbima i politika treba pokazati da je rh i za njih raširenih krila

Kukavička horda od 10 do 15 huligana opijenih mržnjom, podmuklo i organizirano, skriveni iza fantomki, šipkama i palicama napali su vlasnike i goste kafića jer su gledali “pogrešnu” nogometnu utakmicu. Naravno, huliganima ne treba puno, mogla je to biti i utakmica Dinama ili Hajduka. Ovaj put nisu mogli tolerirati da se na hrvatskom tlu u blizini drevnog kraljevskog grada Knina u kafiću koji se vodi u hrvatskom registru gleda nogometna utakmica Crvene zvezde.

Makar to bilo u Uzdolju, naselju gdje živi dvjestotinjak isključivo Srba, a u kojem je prije 24 godine nakon akcije Oluja ubijeno osmero starijih mještana. I najteže ozlijeđenom 17-godišnjaku, kojeg su letvom udarali po glavi, zacijelit će zašivene rane, minut će i bol, ali i on i djeca koja su svjedočila teroru, nažalost, vjerojatno će imati doživotnu traumu, sudeći po potresnom svjedočenju ranjenih roditelja, koji će i sami imati teškoća nositi se sa svim posljedicama proživljenog terora na temu “kako je biti Srbin u Hrvatskoj”.

I zbog toga, ali i osjećaja sigurnosti svih nas, najvažnije je da policija otkrije napadače i da oni budu zasluženo kažnjeni za zločin iz mržnje. U pravu je predsjednik Vlade Andrej Plenković da je to najbolja poruka i rješenje problema. Međutim, u ovakvim okolnostima važno je i da, ne samo mediji već i politika, ne samo verbalno, rutinskom osudom, već i konkretnim činom, pružajući ruku podrške mladoj srpskoj obitelji pokaže da su institucije hrvatske države na strani svih hrvatskih građana, bez obzira na njihovu nacionalnost i za koga navijaju.

Osobito od vladajuće politike koja uživa podršku predstavnika srpske manjine, treba očekivati da demonstrira na mjestu ružnog zločina kako je i za njih Hrvatska raširenih krila. Ako želimo graditi bolju budućnost u Hrvatskoj, bilo bi prevažno da vladajući Anji Šimpragi, šibensko-kninskoj dožupanici iz redova SDSS-a, odgovore na njezinu retoričku Facebook-objavu: “Zar je bitno što sam Srpkinja, što navijam za neki drugi klub, zar je bitno išta osim da sam ČOVJEK? ”.   

VIDEO Milorad Pupovac posjetio vlasnika kafića u kojem se dogodio napad

Ključne riječi

Komentara 43

IS
istjerivačzloduha
16:26 23.08.2019.

Maskirani su bili Romi,zato ja sad tišina u mediijoma..Gdje su sad napadi na Hrvate?Di je huškanje?Prljav posao obaviše mediji širenjem mržnje prema Hrvatima.

DU
Deleted user
16:18 23.08.2019.

Isto kao sto su oni docekali hrvatsku drzavu rasirenih ruku....srbi nikako ne mogu i ne zele shvatiti da zive u hrvatskoj....ntko nikoga ne bi napao iz cista mira.....itd

Avatar Vukomerec
Vukomerec
16:27 23.08.2019.

Čemu histerija? Pričekajmo rezultate policijske istrage. Da se ne bi ispostavilo da se radi o novom slučaju "Miroslav Mlinar 1990." kad se aktivist benkovačkog SDS-a sam rezao pa optuživao Hrvate da su ga klali. A napadnuti lokal je četnička jazbina,a, to jedino sigurno znamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije