Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pojas Gaze pretvorit ćemo u izraelsku grobnicu

01.01.2009.
u 17:48

Za razliku od većine palestinskih frakcija na čelu s Al-Fatahom koje Izraelu priznaju pravo na postojanje, militantni Hamas i Islamski džihad to nikad neće učiniti. Stoga su uzaludna sva nastojanja Egipta i još nekih arapskih zemalja da spriječe raketiranje Izraela i prekinu sukob u pojasu Gaze.

Prema mišljenju mnogih vojnih analitičara, izraelski zračni napadi nisu ostvarili cilj – spriječiti Hamasovo raketiranje Izraela. Prema svemu sudeći, krajnji ishod krvavog sukoba u Gazi bit će kopnena akcija izraelske vojske, što pokazuje i stav jednog od zapovjednika brigade Saraya al-Quds, vojnog krila Islamskog džihada, koji se u izjavi za Večernji list predstavio kao Amjad Sahin.

 – Dok Izrael ne povuče svoje snage i ne deblokira pojas Gaze, mi nećemo prestati raketiranje. Imamo dovoljno i oružja i raketa. Ovakvim ubijanjem civila Izrael nikad neće postići svoje ciljeve i to im mora biti jasno. Izraelci nisu vjerovali da imamo rakete kojima ih možemo gađati u dubinu do 40 km, ali ako nastave s ovakim krvoprolićem, upotrijebit ćemo rakete koje mogu dosegnuti i 60 km. Vjerujte mi, jedva čekamo njihov ulazak u pojas Gaze. Tada ćemo Gazu pretvoriti u njihovu grobnicu. Moral nam je na najvišoj razini i borit ćemo se do posljednjeg čovjeka – rekao je Sahin.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije